null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Wat zou jij doen? ‘Van een uurtje samen zijn moet ik drie uur bijkomen’

Deze week in Wat zou jij doen? het verhaal van Jennifer (44). Haar schoonmoeder is nogal aanwezig. Van een uurtje samen zijn moet ze drie uur bijkomen. Ze wil haar schoonmoeder niet kwetsen, maar hoe zeg je zoiets?

Jennifer: "Mijn schoonmoeder is een lieverd en toch kan ik haar niet te vaak om mij heen hebben. Ze is nogal druk. Als ADHD in haar jeugd zou hebben bestaan, had ze de diagnose zeker gekregen."

Bijkomen

"Van een uurtje samen zijn moet ik drie uur bijkomen. Zelfs onze kinderen roepen als ze weg is: ‘Poeh poeh!’ Ze wil vaak en veel met ons delen, en ik vind het lastig om haar iets te weigeren, want ik wil haar niet kwetsen. Ik kan moeilijk zeggen dat we haar te druk vinden."

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Jennifer advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Beeld | Getty Images

Lichelle RoozeboomGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden