Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Wat zou jij doen? ‘Ik durf me niet uit te spreken over het vaccin’

frhrgqt6b8pu_selected_wide_1200.jpg

Deze week in Wat zou jij doen? het dilemma van Saskia (50). Ze is blij dat er eindelijk een vaccin is, maar heeft hier zelf nog wel haar twijfels over. Ze vindt het lastig om haar twijfels hierover uit te spreken aangezien de mensen om haar heen hier erg fel en negatief op kunnen reageren.

“Ik ben erg zuinig op mijn lichaam.”

Vaccin

“Het is natuurlijk fantastisch dat er een vaccin is, dat hopelijk het einde brengt van het coronatijdperk. Maar is het zo gek dat ik ook mijn persoonlijke twijfels heb? Ik voel me niet vrij om hierover te praten, omdat mensen meteen erg fel en negatief reageren. Niet vaccineren zou egoïstisch zijn en als ik hiervoor kies, verdien ik het ook niet om hulp te krijgen als ik wel besmet raak. Maar ik maak me serieus zorgen. Ik ben erg zuinig op mijn lichaam.”

Wat zou jij doen? 

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Bernadette advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Beeld | Getty Images

Ook interessant