Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Wat zou jij doen? ‘Waarom zou ik mijn zelfstandigheid opgeven voor hem?’

wat-zou-jij-doen-samenwonen-of-genieten-van-zelfstandigheid.jpg

“Ik had met mijzelf afgesproken dat ik nooit meer zou gaan samenwonen”, zegt Diny (63). In Wat zou jij doen vraagt ze zich af of ze wel moet gaan samenwonen nu ze een jaar een relatie heeft.

Moet ze haar eigen gevoel opzij zetten en voor het geluk van haar vriend gaan of kan ze beter in een latrelatie blijven?

‘Eigenlijk wil ik niet’

Diny (63): “Ik heb alles goed geregeld voor mijzelf en geniet enorm van mijn huis, rust en zelfstandigheid. Waarom zou ik dat ooit opgeven voor iemand, vroeg ik me af toen ik nog single was. Nu ik een jaar een relatie heb met een schat van een man, ­probeer ik te heroverwegen, omdat samenwonen voor hém ultiem geluk is. Maar eigenlijk wil ik niet, merk ik. Het onderwerp is echt een struikelblok voor ons.”

Lees ook:
Wat zou jij doen? ‘Moet ik feestjes vermijden of accepteren dat ik ziek kan worden?’

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Diny advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Beeld | Getty Images

Ook interessant