Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Wat zou jij doen? ‘Mijn puberdochter worstelt met haar overgewicht’

wat-zou-jij-doen-mijn-puberdochter-worstelt-met-haar-overgewicht.jpg

Deze week in Wat zou jij doen? het verhaal van Marit (46). “Mijn puberdochter is wat aan de zware kant, waardoor ze steeds net niet de kleding aan durft te trekken die ze leuk vindt.”Hoewel ze haar accepteert zoals ze is, denkt Marit dat het makkelijker voor haar puberdochter zou zijn als ze geen overgewicht had.

“Ik vind haar prachtig zoals ze is, maar zie ook dat het voor haarzelf makkelijker en misschien dús ook leuker zou zijn als ze wat gewicht verloor. Lastig vind ik hoe ik dit moet aanpakken. Óf ik me überhaupt hierin moet mengen. Ik wil haar geen probleem aanpraten en geef tot nog toe juist steeds complimentjes. Maar ik zie ook dat ze hiermee worstelt.”

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek ‘Wat zou jij doen?’ (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Marit advies geven over haar puberdochter met overgewicht, dan kun je via onze Facebookpagina reageren op haar dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Beeld | iStock

Ook interessant