null Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

Wat zou jij doen? ‘Misschien verwacht ik te veel’

Deze week in Wat zou jij doen? het verhaal van Janneke (50). Haar zoon was altijd een brave hendrik. Sinds hij op het MBO zit is hij totaal veranderd.

"Het belang van onderwijs zou hem nu toch wel duidelijk moeten zijn.”

Brave hendrik

“Mijn zoon was altijd een brave hendrik op school. Hij deed zijn huiswerk en hield de docenten graag te vriend. Maar sinds hij naar het mbo is gegaan, is er iets veranderd. Alsof er een wereld voor hem openging. Zijn focus ligt niet meer op school. Op zijn zeventiende – bijna volwassen – loopt hij de kantjes ervan af en spijbelt hij geregeld. En ik moet zeggen: dat had ik niet meer verwacht. Het belang van onderwijs zou hem nu toch wel duidelijk moeten zijn.”

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Janneke advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Beeld | Getty Images

Redactie MargrietGetty Images/Westend61
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden