null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Wat zou jij doen? ‘Mijn vriendin is geopereerd en weigert alle hulp’

Een vriendin van Carlijn (46) is geopereerd aan haar knie en kan daardoor weinig, maar weigert óók alle hulp die haar geboden wordt. Tot grote frustratie van Carlijn, die maar al te graag een handje helpt. Wat zou jij doen in deze situatie?

Is de vriendin dwars, of speelt er iets anders?

'Ze weigert hulp, van iedereen'

Carlijn: "Mijn vriendin is door de operatie al weken uit de roulatie. Ze woont alleen en zou dus best wat hulp van buitenaf kunnen gebruiken. Ik zou met liefde voor haar willen koken of bijvoorbeeld een dweil door haar badkamer willen halen, maar ze weigert hulp, van iedereen. Ik begrijp dat niet. Waarom is ze zo dwars? Of zo onnodig bescheiden? Moet ik het laten of tóch gewoon aankomen met een lekkere ovenschaal of met mijn stofzuiger onder de arm?”

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Carlijn advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Beeld | Getty Images

Ilse van RoekelGetty Images/EyeEm

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden