Wat zou jij doen? 'Mijn schoondochter vindt mij verstikkend' Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Wat zou jij doen? ‘Mijn schoondochter schreef in een brief dat ze me verstikkend aanwezig vindt’

Deze week in Wat zou jij doen? vraagt Marja (74) zich af hoe ze na een brief van haar schoondochter, het contact met haar kan redden. Haar schoondochter vindt namelijk dat Marja verstikkend aanwezig is.

Ze weet niet goed wat ze aanmoet met deze situatie.

Verstikkend aanwezig

Marja: “Mijn schoondochter heeft mij een brief geschreven, waarin ze uitlegt waarom ze mij zo verstikkend aanwezig vindt. Als zij en haar gezin komen theedrinken, wil ze niet ook nog eens blijven eten. Als mijn zoon een ‘probleem’ met mij bespreekt, moet ik niet de oplossing willen aandragen. En ik mag me niet zo bemoeien met hun kinderen. Maar hoe moet ik hierop reageren? Ik ben bang dat elk woord verkeerd is en dat dat uiteindelijk het einde van onze contact betekent.”

Lees ook:
Wat zou jij doen? ‘Ik walg van de nieuwe relatie van een goede vriendin’

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Marja advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Beeld | Getty Images

RedactieGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden