null Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

Wat zou jij doen? ‘Mijn man is een hypochonder’

Deze week in Wat zou jij doen? vertelt Tanja (65) over haar man. Hij voelt steeds pijntjes terwijl hij kerngezond is. Tanja denkt dat hij mogelijk hypochonder is.

Hypochonder

“Mijn man is een hypochonder, steeds duidelijker nu we ouder worden. Hij voelt aldoor pijntjes, denkt bij elk kuchje aan corona, is bang dat hij iets aan zijn hart heeft enzovoorts. Hij is al vaker volledig onderzocht, maar altijd blijkt hij kerngezond. Door zijn gedrag, waarvoor hij geenszins met een psycholoog wil praten, is het alsof we al stokoud zijn. Ik vind dat zó zonde. Ik wil fietsen, wandelen, nog van alles samen doen. Maar hij gooit overal de rem op.”

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Tanja advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet Extra: Fit & Slank ligt nu in de winkel! Met in deze special: een compleet fitplan voor een frissestart, 38 slanke recepten, persoonlijke verhalen, work-outs voor binnenblijvers en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Marin NoomenGetty Images/Westend61

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden