null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Wat zou jij doen: ‘Mijn kleinzoon blowt weleens’

Deze week in Wat zou jij doen? het dilemma van Maureen (70). Haar kleinzoon vertelde haar laatst dat hij weleens blowt. Ze vindt het niet goed dat hij dit doet, maar twijfelt of ze het aan zijn ouders moet vertellen.

"Nu werd er in mijn jeugd ook heel wat wiet gerookt, maar ik heb nooit het idee gehad dat het minder erg is dan nicotine of alcohol"

Openhartig kleinkind

“Mijn zestienjarige kleinzoon vertelde me pas in vertrouwen dat hij weleens blowt. ‘Dat doet iedereen hoor, oma, dus zo erg is het niet,’ zei hij. Nu werd er in mijn jeugd ook heel wat wiet gerookt, maar ik heb nooit het idee gehad dat het minder erg is dan nicotine of alcohol. ‘Lieverd, wiet is drugs,’ zei ik. ‘Verslavend, niet goed voor je jonge hersenen en dus wél erg.’ Maar als ik dit nu aan zijn ouders vertel, deelt hij nooit meer iets met me, denk ik.”

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Frida advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Beeld | Getty Images

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden