null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Wat zou jij doen? ‘Ik wil weer genieten van eten’

Deze week in Wat zou jij doen? het dilemma van Frida (59). Ze was altijd al wat stevig, maar heeft daar nooit een probleem van gemaakt. Toch wil ze graag gezond ouder worden en besloot ze af te vallen. Daardoor is haar relatie met eten totaal veranderd, maar ze zou graag weer genieten van eten.

"Ik ben me bewust van elke hap die ik neem."

Genieten van eten

"Ik was altijd wat stevig. Daar heb ik nooit een probleem van gemaakt en ik kreeg ook geen vervelende opmerkingen. Toch vond ik het nu, met het oog op gezond ouder worden, een verstandige keuze om wat af te vallen. In anderhalf jaar verloor ik 26 kilo en daar ben ik best trots op. Alleen, wat vind ik het jámmer dat mijn heerlijk ongedwongen relatie met eten is veranderd. Ik ben me bewust van elke hap die ik neem. Als ik dát had geweten. Zou dat gevoel slijten?”

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Frida advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Beld | Getty Images

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden