Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Wat zou jij doen, als je man ineens wil beleggen met jullie pensioenpotje?

wat-zou-jij-doen-als-je-man-wil-beleggen-met-jullie-spaargeld.jpg

Deze week in Wat zou jij doen? vraagt Hetty (50) zich af wat ze moet doen, nu haar man ineens wil beginnen met beleggen van het spaargeld dat ze hebben voor hun pensioen. Hoewel het natuurlijk een hoop geld kan opleveren, vindt ze het wel érg risicovol.

Is dat een slim idee, of zou je het er ook benauwd van krijgen?

Beleggen met spaargeld

Hetty: “Mijn man heeft járen gezegd dat hij op zijn vijftigste financieel onafhankelijk wil zijn. Dat is nog niet gelukt en nu bedenkt hij plannen. Zo wil hij nu een deel van ons spaargeld gaan beleggen in aandelen. Zelf, vanachter zijn computer. En ik moet zeggen: ik krijg het daar Spaans benauwd van. Beleggen is risico’s nemen en dat doe ik liever niet met geld dat is bestemd voor onze oude dag. Of reageer ik overdreven anstig en moet ik mijn man de kans geven?”

Lees ook:
5x jullie prangende vragen over geld beantwoord: van sparen tot het pensioen

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar probleem voor aan andere lezeressen. Wil jij Hetty advies geven over wat zij kan doen in deze situatie? Dan kun je via onze Facebookpagina of op Instagram reageren op dit probleem. Liever reageren via mail? Dan kan via praatmee@margriet.nl.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen. Uiteraard wordt er vertrouwelijk met je gegevens omgegaan door de redactie van Margriet.

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Beeld | Getty Images

Ook interessant