null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

‘Waar ik eerder riep dat ik geen honden meer wilde, wist ik nu zeker dat ik het wel wilde’

Nadat Kitty afgekeurd werd en ze afscheid moest nemen van een paar huisdieren, besloot ze niet weer een nieuwe hond te nemen. Maar daar dachten haar man én de overgebleven hond anders over.

null Beeld

Kitty (58):

“De afgelopen jaren waren taai. Ik ben chronisch ziek en door veel stress verergerden mijn klachten. Ik belandde na onvrijwillig ontslag in de WW. Dat ging over in de Ziektewet en daaruit volgde een aanvraag voor de WIA. Ik moest worden gekeurd en wat ik niet had verwacht, gebeurde toch: het werd een volledige afkeuring. Met dat ‘vonnis’, zo voelde het echt, kwam mijn werkende leven ten einde. Er diende zich nog meer afscheid aan, want niet lang daarna overleden in één weekend twee van onze huisdieren en een paar weken later de derde. Wat een verdriet.”

Cavalier King Charles spaniels

“De liefde voor dieren die mijn man Ton en ik hebben is heel groot en namen we mee uit ons ouderlijk huis, dus voor ons was het vanzelfsprekend dat we zowel katten als honden in huis namen. Katten zijn heerlijke wezens en gaan lekker hun eigen gang, maar met honden is dat anders. Die zijn veel meer op jou gericht. We kozen altijd hetzelfde ras, Cavalier King Charles spaniels.”

null Beeld

Lucky

“Redelijk onwetend namen we zestien jaar geleden onze eerste pup Lucky in huis, waar we bijna elf jaar van hebben mogen genieten. We vonden het mooi om daarnaast oudere en afgedankte dieren een tweede kans te geven, dus kwamen er nog heel wat honden en katten bij. In onze hoogtijdagen hadden we drie honden, zeven katten en een konijn. Onze gezellige beestenbende noemden we het. Vorig jaar hadden we nog vier katten en hond Floortje over. Zij begon wel echt oud te worden, maar in tegenstelling tot Ton wilde ik er geen nieuwe hond meer bij. Naast plezier brengen huisdieren namelijk ook een hoop zorgen. Maar daar dacht Floortje anders over. Zij liet duidelijk merken haar roedel te missen.”

Zorro

“Via een stichting die Cavaliers herplaatst, vonden we Rusty. Net voor we hem ophaalden, ging Floortje over de regenboogbrug. Waar ik eerder riep dat ik geen honden weer wilde, wist ik nu zeker dat ik het wél wilde, want het was stil in huis zonder hond. Omdat we Rusty ook een maatje van zijn eigen soort gunnen, viel onlangs het besluit; we kiezen nog één keer voor een nieuwe pup erbij. Gezien mijn gezondheid en het feit dat mijn man tien jaar ouder is, kan het nu nog. Nog één keer een hondje zelf opvoeden, zijn karakter leren kennen en alle fases van het opgroeien doorlopen is zo’n prachtig proces. Nog een paar weken aftellen en dan mogen we onze Zorro mee naar huis nemen. Samen met de drie poezen zijn we dan weer compleet.”

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden