Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Voorwoord Leontine: over dansende pieten en de intocht van Sinterklaas

leontinebos.jpg

Leontine van den Bos is hoofdredacteur van Margriet. Elke week lees je wat ze meemaakt in haar voorwoord. Deze week vertelt ze over dansende pieten en de intocht van Sinterklaas.

Zie ginds

“Pal voor mijn huis komt-ie aan. Echt pal voor mijn huis, waar aan de rivier de boot zal aanmeren. Ik kijk stiekem even online hoe dat eraan toeging toen ik hier nog niet woonde. Ik open een filmpje, zie mijn huis en kijk, jaaaa, daar komt de boot aan. Dansende Pieten in het zonlicht. Zwarte, gekleurde, geroetveegde Pieten, alle kleuren van de regenboog. Voor kinderen maakt het niets uit; Piet blijft Piet en Piet is magisch. En nóg magischer is Sinterklaas. Ik kijk goed naar het filmpje. Hoe Sint elegant op zijn schimmel stapt en over míjn kade rijdt. Hoe de kinderen met feestmuts op naar hem staren, open mondjes, diep onder de indruk. En ooo, wat spannend om hem een handje te geven, en wat komt dat grote paard dichtbij!
Ik durfde als kind nooit een handje te geven aan Sinterklaas, ik hoop dat ik het dit jaar eindelijk durf. Met mijn kleinzoon van twee op mijn arm. Na die heel lange reis uit Spanje komt Sint pal voor mijn huis aan. Dat kan geen toeval zijn. Ik geloof elk jaar een beetje meer in Sinterklaas.” – Leontine

Je kunt Leontine volgen op Twitter en Instagram.

Fotografie | Marloes Bosch
Styling | Inge Holkenborg
Visagie | Carmen Zomers

Deze column is afkomstig uit Margriet 2017-48/49. Je kunt deze editie nabestellen via Magazine.nl.

Lees ook

Bekijk ook

Beauty-expert Carmen Zomers deelt een mooi en makkelijk trucje om lippenstift aan te brengen. Bekijk de video en zie hoe jij je lippen eenvoudig kunt omlijnen, zonder uit te schieten.

(Kun je de video niet zien? Bekijk ’m dan via deze link)

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuws

Ook interessant