Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Wat zou jij doen? ‘Voel ik me niet nog te jong om te verhuizen?’

wat-zou-jij-doen-voel-ik-me-niet-nog-te-jong-om-te-verhuizen.jpg

Deze week in Wat zou jij doen? het verhaal van Nathalia (65). Ze heeft altijd geweten waar ze, later als ze oud is, wil gaan wonen. Namelijk in een seniorenflat in haar dorp. Ze heeft zich hiervoor op tijd ingeschreven, en tot haar verbazing mag ze er nu al gaan wonen.

Nathalia twijfelt of ze deze stap nu al moet maken. Want voelt ze zich niet nog te jong om hier naartoe te verhuizen?

“Ik heb altijd geweten waar ik wil wonen ‘als ik later oud ben’. In een kleine seniorenflat met gezellige voorzieningen, gewoon in mijn dorp. Ik heb me daarvoor op tijd ingeschreven en wat blijkt nu: ik mag er al in. De woning die is vrijgekomen op de begane grond is precies de woning die ik zo leuk vind. Maar voel ik me niet te jong nog? Ben ik er al aan toe om mijn huis te verkopen, waar overigens genoeg animo voor is? Misschien moet ik deze kans grijpen…”

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Inge advies geven over hoe ze in deze situatie het beste kan handelen? Dan kun je via onze Facebookpagina reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Beeld | Getty Images

Ook interessant