Amanda Rijff Beeld Eigen beeld
Beeld Eigen beeld

PREMIUMZij maakt het verschil

Visagiste Amanda Rijff: ‘Ik vind het mooi om te zien als mensen na een masterclass echt opknappen. Uiterlijk en innerlijk’

Elke week zet Margriets hoofdredacteur Helene van Santen een vrouw in het zonnetje. Een vrouw die de spotlights verdient, omdat ze andere vrouwen in hun kracht zet. Omdat ze zich inzet voor een betere maatschappij. Omdat zij het verschil maakt.

Deze week: Amanda Rijff, visagist en auteur van Innerlijke Schoonheid.

Helene: “Als je Amanda ziet, vallen twee dingen meteen op: haar superegale huid en haar prachtige uitstraling. Nu heeft ze een boek geschreven waarin ze haar beauty- en lifestyletips geeft én een lans breekt voor innerlijke schoonheid.”

Kun je vertellen wat je precies doet?

Amanda: “Als master make-up-artist mag ik al ruim zestien jaar BN’ers, royalty, vrouwen in tech, zakenvrouwen en the girl next door van mijn visagie handschrift The Flawless Face voorzien. Ik geef masterclasses (privélessen) aan vrouwen waarbij ik inzoom op het non-verbale communicatie-aspect van het dragen van make-up. Ook ben ik spreker, content creator, auteur van het boek Flawless en co-auteur van het (ode aan) Beyoncé-boek: Liberté, égalité, Beyoncé dat afgelopen september is verschenen.”

“Als beauty- & lifestyle editor schrijf ik voor Harper’s Bazaar NL, waarbij ik onder andere de psychologische en technische kant van make-up onder de loep neem. Bij Masters Magazine schrijf ik over de nieuwste trends en must-haves op het gebied van beauty en lifestyle. Verder mag ik regelmatig bij Koffietijd aanschuiven om mijn expertise te delen en/of mijn licht te laten schijnen over beauty- en lifestylegerelateerde onderwerpen.”

Waarom moest dit boek er komen?

“Ik krijg vaak te horen dat vrouwen volledig ontspannen uit mijn visagiestoel komen vanwege mijn rustige uitstraling én dat mijn huid altijd zo straalt. Ik wil vrouwen en ook mannen de tools geven om dit doel zelf op een laagdrempelige en behapbare manier te bereiken.”

Hoe ziet jouw droom eruit?

“Het is heel dankbaar wat ik doe, omdat vrouwen de handvatten die ik aanreik aannemen en met mijn welzijnstips aan de slag gaan. Ik vind het mooi om te zien wanneer mensen na een masterclass of consult echt opknappen, zowel op uiterlijk als innerlijk gebied. Dat ze met aangepaste voeding, beweging en een nieuw huidverzorgingsregime aan de slag gaan. Voor mij is de missie dan geslaagd. Ik haal er veel voldoening uit en hoop nog veel mensen te kunnen bereiken.”

Waar ben je, tot nu toe, het meest trots op?

“Trots ben ik op de hoeveelheid vrouwen die ik al heb mogen bereiken. Onlangs kwam ik na jaren een klant tegen die nog steeds dagelijks mijn Flawless Face-technieken toepast en met regelmaat de aangeprezen producten en tips op fabelish.com ter harte neemt. Ook ben ik ontzettend trots op dit boek, waarin ik bijzondere mensen en experts binnen hun vakgebied aan het woord heb mogen laten. Een enorme eer. Trots ben ik ook op het feit dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken en de bijzondere samenwerkingen - in binnen- en buitenland - die hieruit zijn voortgekomen.”

Wie heeft voor jou het verschil gemaakt?

“Mijn moeder. Ik vind het bijzonder wanneer mensen in staat zijn om zo onbaatzuchtig liefde te geven en er voor anderen te zijn. Daarnaast is ze een ontzettend sterke vrouw die nagenoeg altijd vrolijk is. Ze weet op haar manier het maximale uit het leven te halen. Die positieve energie is naast aanstekelijk ook bewonderingswaardig. Dus ja, zij maakt het verschil. Niet alleen voor mij maar ook voor haar omgeving.”

Hoe kunnen onze lezers bijdragen of meehelpen?

“Koop mijn boek als cadeau aan jezelf. Innerlijke schoonheid is met veel liefde en aandacht geschreven voor eenieder die het beste uit zichzelf wil halen. Niet alleen voor instant geluk, maar als investering voor de lange termijn. Zowel op fysiek en mentaal gebied, als op het gebied van fijne (organic) huidverzorging en make-up. Een 360-gradenpakket aan welzijn. Doe er je voordeel mee.”

Wie maakt volgens jou het verschil?

Ben of ken jij ook een vrouw die de spotlights verdient, omdat ze zich inzet voor andere vrouwen en/of de maatschappij? Mail naar zijmaakthetverschil@margriet.nl

:white_check_mark: 1
Helene van SantenEigen beeld

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden