null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP Kippa
Beeld Hollandse Hoogte / ANP Kippa

Viktor Brand: ‘Bij Mr Frank Visser mag ik achterhalen wat er achter die voordeur aan de hand is’

Viktor Brand (50) werd bekend dankzij Shownieuws. Hij presenteert Mr. Frank Visser: wordt u al geholpen? en daarnaast Hoeveel ben je waard?, vanaf 21 juli om 20.30 uur op SBS6. We vroegen Brand naar zijn zes favorieten in het leven: van huisdieren tot vakantieland.

Zo blijkt zijn hond een súperleuke naam te hebben!

1. Thuisbasis

null Beeld

“Elke dag heb ik zin om naar huis te gaan omdat daar mijn vriend en hond op me wachten, zij zijn mijn basis. Ik heb een Spaanse adoptiehond, genaamd Tapas. Ik geniet zo van het beest als ze in haar element is. En ik word heel blij van met de hond wandelen in het bos tegenover mijn huis.”

2. Tennis

“Tennis vormt een rode draad in mijn leven. Op mijn zesde ben ik begonnen. Met een vriendje speelde ik urenlang de vijfsetter van McEnroe en Borg na. Later, toen ik stagiair bij de tv was, heb ik Krajicek als eerste geïnterviewd na zijn overwinning op Wimbledon. En de bal waar hij een ace mee had geslagen ligt in mijn werkkamer.”

3. Gruppe Brand

null Beeld

“Mijn hechte vriendenclub wordt door mijn vrienden ‘de Gruppe Brand’ genoemd. Ik heb ze een keer samengebracht voor een weekend Ardennen en dat klikte zo goed. Als we iets gaan doen, wordt er onder die naam gereserveerd. Ik heb geen kinderen en ben extra zuinig op mijn vrienden, ze brengen veel gezelligheid in mijn leven.”

4. Stoel

“Mijn loungechair van Vitra, ontworpen door Eames, was een rib uit mijn lijf. Maar als ik de kamer binnenkom denk ik telkens weer: wat is 'ie mooi! Het is een klassieker die een leven lang meegaat.”

5. Mallorca

null Beeld

“Ik ben Spanje-gek en kom al jaren op Mallorca. Het is een fantastisch eiland, met veel groen en prachtige natuur zoals de Tramontana-bergrif. Ik huur een huis en toer met de auto over het eiland; lekker van restaurant naar strand.”

6. Teamwerk

“Ik word blij van mijn werk. Bij Mr Frank Visser sta ik echt met mijn voeten in de klei. En dan mag ik achterhalen wat er achter die voordeur aan de hand is bij een burenruzie. Het allerleukst is om met een jong team te werken. Zelf ben ik dit jaar 50 geworden. Jonge mensen geven energie.”

Tekst | Dorine van der Wind

Beeld | privébeeld, Getty Images, ANP

Dit interview met Viktor Brand staat ook in Margriet 33-2021, die nu in de winkel ligt. Liever online bestellen? Dan kan via lossebladen.nl.

Redactie MargrietHollandse Hoogte / ANP Kippa

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden