Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Mijn verhaal: ‘Ik verlang nog steeds naar de man die mijn hart op hol deed slaan’

mijn-verhaal.jpg

In “mijn verhaal” vertelt Claudy over de relatie die ze had met een getrouwde man. Ze zetten een punt achter hun relatie. Nu heeft ze moeite om hem los te laten.

Claudy:”Ik wist niet dat loslaten zó moeilijk zou zijn. En ik dacht zeker niet dat ik er zelf zo’n moeite mee zou hebben. Ik, een sterke vrouw, zou toch gewoon verdergaan met mijn leven? Als moeder van een heerlijk kind. Als collega in een fijn team. Als dochter, zus, vriendin en uiteindelijk ook als partner van een nieuwe liefde.

Loslaten

Hoe anders is de werkelijkheid. Ik ben al die ‘dingen’, maar vóél me al anderhalf jaar vooral een wanhopige vrouw die verlangt naar de man die haar hart op hol deed slaan. Met wie ik een intense verliefdheid heb gedeeld en met wie ik samen besloot dat hij loyaal moest zijn aan zijn vrouw. Ik zou gaan loslaten. Alleen, wat blijkt dat lastig. En dan kom ik tussen de foto’s op mijn telefoon zijn telefoonnummer tegen, waarvan ik een schermafbeelding had gemaakt en bewaard.

Té definitief

Ik had eigenlijk beloofd om zijn telefoonnummer uit mijn telefoonboek te wissen, zodat het aan hém zou zijn wanneer we eventueel op een vriendschappelijke basis weer contact konden hebben, maar ik was niet sterk genoeg, vond het té definitief. En nu zie ik die schermafbeelding en twijfel ik weer. Ik doe het tóch, ik voeg zijn nummer weer toe, en zie dan dat hij online is. Hoe zal het met hem gaan?

Lees ook: Mijn verhaal: ‘Mijn vaders huisarts peperde hem in dat het zijn eigen schuld was’

“Een schatkist vol goud”

Zal hij nog aan mij denken of is het hem wél gelukt om echt een punt te zetten achter onze relatie? Ik kijk erop terug met zulke mooie herinneringen, alsof ik een schatkist vol goud had gevonden. Ik koester ze in mijn hart. En ik vraag mezelf af: wat kan er nu fout aan zijn om iemand te laten weten dat je aan hem denkt? Ik ben weer terug bij af en stuur hem een whatsapp. Maar meteen heb ik hier spijt van.

Geen moment uit het hoofd

Het was niet voor niets dat we onze relatie beëindigden. Onze schuldgevoelens tegenover zijn gezin waren torenhoog. Ik denk aan het afscheid, zijn glimlach en de grote voetstappen, waarmee hij mijn pad af liep. Daar stond ik dan op het balkon, terneergeslagen en verbijsterd, me afvragend of ik hem ooit nog zou terugzien. Vanaf dat moment is hij geen moment uit mijn hoofd geweest. Waarom werkt dat zo? Waarom houden eigen gedachten je zo voor de gek?

“Als het om hem gaat voel ik me zwak”

Ik wil hem dolgraag loslaten en ben allesbehalve trots op mijzelf in dit verhaal. Ik weet dat ik sterk ben, maar als het om hem gaat, voel ik me zwak en kan ik maar weinig respect opbrengen voor mijzelf. Als ik maar eens wist waarom hij nog zo in mijn hoofd speelt, misschien zou dat helpen om dit hoofdstuk te kunnen afsluiten.

Ik moet de deur dichtdoen, niet op een kier laten staan. Heerlijk lijkt me de rust die dat zou geven. Ooit lukt het. De vraag blijft: ‘Wanneer…?’”

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in opmargriet.nl/nieuwsbrief

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-46. Je kunt deze editie nabestellen via MAGAZINE.NL.

Beeld | iStock

 

Ook interessant