MT32 En ook nog Vind ik leuk DDD Beeld Jerome de Lint en privébeeld.
Beeld Jerome de Lint en privébeeld.

PREMIUM

Van Sambeek: ‘Acht jaar geleden kocht ik met het schaamrood op de kaken een e-bike’

Van Sambeek (73) brak in 2003 door als medeauteur van de bestseller Zadelpijn en ander damesleed. Daarna publiceerde zij solo romans waarvan de vierde, Broeinest, onlangs is verschenen.

MT32 En ook nog Vind ik leuk DDD Beeld

1. Boek

“Het laatste boek dat ik las was Wat je van bloed weet, van Philip Huff. Een aangrijpende familiegeschiedenis. Mijn roman Broeinest verhaalt ook over de nasleep die de personages ervaren na een moeilijke jeugd. Over hoe herinneringen en verwijten onderling nasmeulen.”

2. Volvo

“Al 25 jaar in ons bezit. Ons trouwe beest staat nu in Spanje, waar we een aantal maanden per jaar vertoeven. In de laadruimte schuif je moeiteloos fietsen, stoelen, koffers en zo nodig een aantal personen. We hebben op die manier weleens met zeven vrouwen door Spanje gecrost. Er staat nu 230.000 kilometer op de teller. Volgens mijn dochter gaat deze superbolide ons nog overleven.”

MT32 En ook nog Vind ik leuk DDD Beeld

3. Beeldje

“Dit prachtige beeldje kreeg ik van een vriend. Hij heeft het zelf gemaakt. Twee keien, uitgehakt, geschuurd en gepolijst, een mannenhoofd en een vrouwenhoofd. Samengevoegd, troost en bescherming zoekend in een innige nabijheid. Dit beeldje is mij heel dierbaar.”

4. E-bike

“Een topuitvinding. Acht jaar geleden schafte ik hem - met nog een beetje schaamrood op de kaken - aan. Als racefietsfanaat toch een zwaktebod, vonden mijn fietsvriendinnen; de echte die-hards van de vrouwenfietsclub Les tîtes Sancerre, die model stond voor het boek Zadelpijn en ander damesleed. Samen met mijn man ben ik naar Spanje gefietst. Hij op zeventigjarige leeftijd op de racefiets, ik op de e-bike: 1.820 kilometer.”

5. Cactussen

“Hier in Spanje groeit en bloeit de cactus uitbundig. Langs de wandelpaden aan de kust exploderen de mooiste creaties. We wandelen vaak op de vele ‘camino’s’. Flinke klauterpartijen en als beloning spectaculaire uitzichten.”

Nivea nachtcrême

“Daar zweer ik bij. ‘Moisturize, moisturize, moisturize,’ zei Oprah Winfrey. Dat doe ik dag en nacht. De ouder wordende huid schreeuwt om extra vocht en voeding. Nu maar hopen dat de cellular filler haar verstevigende werk doet. Je moet toch wat om het verval te vertragen.”

Heleen SpanjaardJerome de Lint en privébeeld.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden