null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

PREMIUM

Van insecten checken tot USB beveiligen

Dit zijn de laatste nieuwtjes en leuke weetjes op online gebied.

null Beeld

Daar móéten we naartoe

Met een pen kruisjes zetten op een plattegrond om leuke dorpen of plaatsen te markeren is niet meer helemaal van deze tijd. Tegenwoordig doe je dat veel makkelijker met Google Maps op je mobiele telefoon. Onderaan de app vind je de knop ‘opslaan’ en daarmee bewaar je met één klik je favoriete bestemmingen of bijvoorbeeld restaurants.

null Beeld

3x insecten-apps

  1. De eikenprocessierups
    In de maanden mei tot en met juli is het oppassen geblazen met de eikenprocessierups. De brandharen die ze in die periode bij zich dragen en verspreiden, kunnen namelijk zorgen voor huiduitslag, jeuk, ademhalings- en oogklachten. Wil je weten waar de processierupsen zich verschuilen? De app Plaagradar brengt alle meldingen in de buurt in kaart.
  2. De teek
    Buiten is een tekenbeet zo opgelopen. Daarom is het verstandig alert te blijven en jezelf altijd goed te controleren. In de app Tekenbeet vind je alles over de teek: van filmpjes hoe je jezelf het best controleert en hoe je teken moet verwijderen tot een actuele tekenradar die je waarschuwt als de tekenactiviteit in Nederland verandert.
  3. De vlinder
    Benieuwd welke vlinders er in je tuin rondfladderen? De app Tuinvlindergids laat je kennismaken met de verschillende vlindersoorten. Zo lees je over de kenmerken, waar ze voorkomen, wanneer ze te zien zijn en op welke planten ze afkomen. Alle apps zijn voor iOS en Android.
null Beeld

Tip

Heb je per ongeluk een pagina afgesloten in de browser van je iPhone of iPad? Deze kun je weer terugvinden: ga rechtsonder (bij de twee vierkantjes) naar het tabbladenoverzicht en houd het plusje ingedrukt. Er verschijnt dan vanzelf een lijst met onlangs gesloten tabbladen.

null Beeld

USB-stick beveiligen

Bestanden op een USB-stick opslaan is handig, maar als het om belangrijke, vertrouwelijke gegevens gaat wil je wel dat ze goed beveiligd zijn. Er zijn twee manieren: koop een USB-stick met kant-en-klare beveiliging óf installeer een programma als Bitlocker waarmee je een wachtwoord op je USB-stick zet.

Keek op de teek
Jaarlijks worden zo’n 1,5 miljoen tekenbeten opgelopen, waarvan 27.000 mensen de ziekte van Lyme krijgen. Hoe je deze infectieziekte kunt herkennen en wat je moet doen als je symptomen hebt, lees je op Margriet.nl/ziektevanlyme.

Tara Beck.Shutterstock
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden