Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Tiny: ‘Bijna dagelijks komt hij met nieuwe plannen om zijn leven om te gooien’

plannen.jpg

Tiny (55) is eigenlijk wel tevreden met haar leven. Maar dat geldt sinds een tijdje niet meer voor haar man. Bijna dagelijks komt hij met nieuwe plannen om zijn leven om te gooien.

“Het begon allemaal toen Martins ouders anderhalf jaar geleden vlak na elkaar overleden. Dat hakte er bij hem in. Hij is enig kind en alles afhandelen kwam grotendeels op zijn schouders terecht.

Is dit nu alles?

Ik probeerde hem zo veel mogelijk te ondersteunen, maar ik merkte dat hij zich steeds vaker terugtrok. Praten over zijn gevoelens doet hij niet makkelijk. Inmiddels heeft de verdrietige fase plaatsgemaakt voor een ‘is dit nu alles?’-fase. Bij hem tenminste, want ik ben helemaal niet ontevreden met ons leven. Maar Martin heeft de grootste plannen: van alles verkopen en de wereld rondreizen in een camper tot zijn baan opzeggen en eigen baas worden.

Lees ook:
Dít zijn de signalen dat je partner verandering wil (en zo ga je er mee om)

Iedere maand een nieuw project

Hij stort zich om de paar maanden op een nieuw project. Dan leest hij alles wat er te lezen valt over het onderwerp waar hij dan weer in geïnteresseerd is. Ik krijg hem meestal wel weer met beiden benen op de grond en vaak laat ik het ook maar, omdat ik inmiddels weet dat het tijdelijke bevliegingen zijn.

‘Van zijn onrust word ik ook onrustig’

Maar van zijn onrust word ik toch ook onrustig. Stel dat hij opeens wél zijn biezen pakt en naar Thailand vertrekt? Vanmorgen was het weer zo ver. Hij riep enthousiast: ‘Schat, laten we gaan ontspullen en een tiny house kopen!’ Het wordt, denk ik, tijd voor een serieus gesprek.”

Lees ook het verhaal van Corinne:
‘Hij wilde opeens met vrienden op vakantie, had hij een ander?’

Tekst | Jessica van Zanten

Beeld | Getty

Ook interessant