MT39 M39 Reportage Mijn 2e leven Beeld Petra Hoogerbrug. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Astrid Timmer.
Beeld Petra Hoogerbrug. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Astrid Timmer.

PREMIUM

‘Tinder vond ik verrassend leuk! Ik leerde mannen kennen die ik anders nooit had ontmoet’

Eva Leenders (57) is weer helemaal gelukkig met haar nieuwe liefde die ze ontmoette via een datingsite. “Niet alleen heb ik de liefde weer gevonden, door hem sta ik ook anders in het leven.”

“Na bijna dertig jaar was de koek op tussen mijn ex-man en mij. Mensen veranderen soms in uitwaaierende richting en dan vervliegt de liefde. Na de scheiding moest ik echt wennen aan mijn nieuwe leven. In de weekenden trokken mijn jongvolwassen kinderen hun eigen plan en zat ik alleen op de bank. Helemaal niks was het eerste jaar wel fijn, maar ja, ik wilde toch ook niet tot mijn tachtigste alleen blijven.”

“‘Mam, ga gewoon daten!’ riepen mijn kinderen. Daten? Het leek me ongemakkelijk om met een wildvreemde aan tafel te zitten. Ik dacht dat de gesprekken vooral op interviews zouden lijken in de hoop dat het wederzijds goed uitpakt. Toch probeerde ik Tinder en ik vond het verrassend leuk! Ik leerde mannen kennen die ik anders nooit had ontmoet en ik heb er zelfs een aantal fijne vriendschappen aan overgehouden.”

MT39 M39 Reportage Mijn 2e leven Beeld

“Midden in de eerste lockdown kwam Harold voor de tweede keer voorbij op mijn telefoonscherm. Hij leek op Rod Stewart. Dat ik vroeger posters van hem boven mijn bed had, bleek een goede openingszin, want we werden harstikke verliefd. Het gevoel van echte verbinding en bij elkaar willen zijn, is heerlijk. Harold heeft een heel andere kijk op het leven dan ik gewend was. Hij is echt een natuurmens dat ieder beestje ziet lopen en door hem kijk ik veel beter me om heen. Zijn rust zet mij met twee benen op de grond.”

“Soms vind ik het jammer dat wij elkaar pas ‘zo laat’ zijn tegengekomen. Hij is vijf jaar ouder dan ik en ik voel in deze leeftijdsfase meer de eindigheid van het bestaan. Dat je niet meer zomaar zegt: over twintig jaar dit en dat. Ik besef dat meer dan vroeger. Daarin schuilt natuurlijk het verlangen om nog zo lang mogelijk bij elkaar te zijn. Het maakt ook dat we leuke dingen doen en alles waar we van genieten niet uitstellen. Groots en meeslepend is niet belangrijk, Terschelling is net zo fijn als Bali.”

“We latten nu tweeënhalf jaar en pen­del­den in de weekenden tussen onze huizen. In het voorjaar zijn mijn kinderen alle drie uitgevlogen en onlangs is mijn huis verkocht. Had me een paar jaar geleden gezegd dat ik weer wilde gaan samen­wonen en ik had je waarschijnlijk niet gelooft, maar nu zijn we op zoek naar een huis voor ons tweetjes. Ik kijk ontzettend uit naar weer een hele nieuwe fase, samen.”

Caroline van MourikPetra Hoogerbrug. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Astrid Timmer.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden