Margriet logo
null Beeld

Tina de Bruin over de serie ‘Rare Tijden’: ‘Er zouden meer Liesbeths op de wereld moeten zijn’

In de satirische serie Rare Tijden van KPN zie je herkenbare situaties van een bedrijf dat door de coronamaatregelen verplicht is om thuis te werken. Om elkaar toch te blijven spreken, beginnen ze elke ochtend met een videomeeting. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Margriet sprak met actrice Tina de Bruin. Zij vertolkt de rol van Liesbeth in de serie.

Hoe is de serie opgenomen in coronatijd?

“De serie is bij iedereen thuis opgenomen. Ik heb een werkkamer, die ik heb veranderd tot kantoor, en kreeg de kleding en camera’s via een busje dat bij mij voor de deur stond. Hier heb ik ook de kostuums voor Liesbeth uitgezocht.”

Kon je daardoor wel interactie hebben met elkaar?

“Het leek veel op een Zoom-gesprek, want iedereen kwam op het juiste moment online om alles door te nemen. Tijdens de doorloop keek ik goed naar wat de anderen deden, want tijdens het filmen zag ik ze niet. Op die momenten moest ik namelijk in de camera kijken, die achter mijn bureau stond. Het was heel bijzonder, want je neemt wel tegelijk een scène op en dat hebben ze heel goed geëdit.”

Jij speelt Liesbeth, een stijf typje dat alles volgens het boekje wil doen. Wie of wat heeft je geïnspireerd om deze rol zo te spelen?

“Liesbeth is geïnspireerd op mensen op straat. Ik zie een hele hoop Liesbeths in de tram, bij instanties en bij de kaasboer. En iedereen heeft een Liesbeth op kantoor. Ik vind dat er meer Liesbeths op de wereld moeten zijn, zodat de wereld er veel beter uit gaat zien. Mensen die alles volgens het boekje doen en structuur hebben, en dat ze dan nerveus worden als het niet volgens het boekje gaat. Ik geniet enorm van mensen met deze eigenschappen, waarbij je kunt merken dat er dan kortsluiting ontstaat.”

Hoe kom je nu zelf de dag door?

“Ik zit thuis te schrijven voor een theatersolo die ik eigenlijk dit jaar zou doen. Deze is nu verplaatst naar volgend jaar. Ik heb veel plannen om dingen te maken en ben gewoon aan het schrijven geslagen. Zo ben ik alsnog met mijn werk bezig, maar het echte werk mis ik enorm. Ik mis het eropuit gaan en op verschillende plekken draaien met andere mensen. Mijn beroep is spelen als een soort kind. Dat je een andere versie van jezelf kunt zijn, waar ze thuis niet op zitten te wachten. Dat kennen ze dan wel. Ik ga nu naar Artis en speel in zandbakken met de kleine, maar mis het spelen voor de camera of op toneel wel.

Wat is het eerste wat je gaat doen zodra het normale leven weer begint?

“Ik ga een serie opnemen. Dat is het eerste wat ik dan ga doen na Rare Tijden. Ik heb met Rare Tijden heel veel geluk gehad om, middenin corona, samen met leuke mensen en een regisseur iets moois neer te zetten. Verder gaan we er wel op uit om alsnog leven in de brouwerij te hebben, maar vliegen in een vliegtuig zie ik nog niet zitten. Er is te weinig bekend en zonder vaccin blijf ik liever rondom huis.

Waarom zouden mensen de serie moeten zien?

“Ik denk dat het leuk is, omdat het herkenbare ergernissen op het werk zijn die met humor gebracht worden. En het is altijd leuk dat iets herkenbaar is. Iedereen heeft weleens iemand waar ze zich aan ergert, of dat nu in de supermarkt is of in de tram. Het is een humoristische snack, je kunt er even lekker naar kijken.”

Wat zit er in de toekomst nog in voor Liesbeth?

“De serie is al klaar met draaien. Voor zover ik weet is het eenmalig, maar ik zou het heel leuk vinden om het vaker te maken. Ik vond het ook heel jammer toen het afgelopen was en toen we klaar waren, omdat je in deze tijd goed realiseert dat ons werk afhangt van mensen en interactie en dat je daarvan geniet. Ik heb altijd wel geweten dat ik hiervoor leef, voor theater en televisie. Maar als dat dan niet kan, dan voelt het echt als een way of life. En dat is ook wel goed om eens tot je tenen te voelen.”

Kijk hieronder de eerste aflevering van de serie Rare Tijden. Op het YouTube-kanaal van KPN kun je de andere afleveringen bekijken.

Beeld | BrunoPress

null Beeld

Margriet 27 ligt in de winkel! Met deze week Isa Hoes en Medina Schuurman, een low carb weekmenu en nog veel meer leuks. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

Jaimy Boer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden