Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Thekla Reuten: ‘Ik voel zo veel liefde, dat maakt me heel kwetsbaar’

thekla-reuten.jpg

Even was er een rustige periode, en was actrice Thekla Reuten (40) vooral moeder. Maar nu kriebelt het weer. Al is het wel belangrijk dat er een balans is tussen thuis en werk. ‘Veel werken en lang van huis zijn kan mijn moederhart nog niet aan.’

Ze wil graag afspreken in een Juice & Salad-café bij haar om de hoek. Omdat je er zo lekker kunt eten en drinken. Verse gemberthee met een scheutje sinaasappelsap is favoriet. Dat het dichtbij is, is een bijkomend voordeel. Zo kon ze die ochtend net even wat langer bij haar vriend, acteur Gijs Naber, en hun zoon zijn. Negen maanden is hij nu. “Het is prachtig om zijn ontdekkingen en ontwikkelingen mee te maken. We zijn dolverliefd allebei. Hij zit ook lekker in zijn vel, is open, vrolijk, en, heel fijn: hij slaapt door.”

Een paar maanden geleden waren ze in Los Angeles, waar Thekla heeft gewoond en gewerkt. “De afgelopen drie jaar heb ik voornamelijk in Nederland gewerkt en het was goed om weer even mijn gezicht te laten zien en met mijn agent te zitten. Ja, zo gaat dat. En het was ook fijn om Los Angeles aan Gijs te laten zien. Mocht ik daar weer eens gaan draaien – wat nu niet aan de orde is –, dan kan het zomaar zijn dat we er met het gezin een tijdje neerstrijken. Gijs was er nog nooit geweest en ik was benieuwd hoe hij het vond. Los daarvan was het vooral fijn om samen te zijn, en om samen dat ouderschap te ontplooien en ontdekken.”

Ze heeft het afgelopen jaar rustig aan gedaan. Dat wilde ze per se, zelf voor haar zoon zorgen, veel bij hem zijn. Maar soms kriebelt het ook, en komen er leuke projecten aan waar ze ja tegen zegt. Ook al brengt dat een hoop gepuzzel met zich mee. “Met twee acteurs in huis zal het in ons leven continu afwegen zijn: als ik deze film of serie doe, hoe lang ben ik dan van huis? En is Gijs in die periode ook aan het werk? We hebben een geweldige oppas, maar mijn moederhart kan het nu nog niet aan om langer dan een nachtje weg te zijn. Ik mis hem al na een halve dag. Ik heb me heilig voorgenomen om in elk geval de eerste twee jaar, als de meeste basale vorming plaatsvindt, zo veel mogelijk bij hem te zijn.”

Thekla in het kort

_MG_1095 Edit02Naam: Thekla Simona Gelsomina Reuten (40).
Ging naar: Toneelschool Amsterdam.
Bekend bij het grote publiek door: de rol van Lotte in de film De Tweeling.
Kennen we verder van: o.a. Het Diner, Overspel, Tessa en De Reünie.Speelde in het buitenland in: o.a. Highlander: The Source, In Transit, In Bruges, The American.
Privé: woont samen met acteur Gijs Naber, met wie ze een zoon heeft.

Lees het complete interview met Thekla Reuten in Margriet 31.  Het nummer kun je nabestellen via Tijdschrift365.nl.

Meer interviews van BN’ers? Lees alle interviews hier.

Ook interessant