MT23 Gesprek van de dag Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Terug van weggeweest: sterren uit de jaren tachtig

Nieuwe muziek van Spandau Ballet en Kim Wilde, een heel album van ABBA en ook de Dolly Dots treden weer op met hun reünietournee Sisters on tour. Wat vind je ervan dat deze artiesten terug zijn?

MT23 Gesprek van de dag
 Beeld

Lezeres Karin de Ruijter

“Ik vind het super, mijn zus en ik gaan op 15 juli naar een optreden van de Dolly Dots. Eindelijk, want door corona moest het helaas twee keer worden verzet.”

Lezeres Petra van Veen

“Voor mij hoeft het niet zo. Ik snap dat ze nog graag willen optreden en ik denk dat dat een geweldig gevoel moet zijn, maar als ik in een nostalgische bui ben, luister ik liever naar een oud album of struin ik YouTube af naar oude nummers.”

Lezeres Hannie Pieters

“Laatst heb ik naar een programma gekeken over sterren en muziek uit de jaren tachtig. Zo leuk om die muziek weer te beluisteren, de kleding te zien en naar de optredens te kijken. Daar kun je toch alleen maar van genieten?”

Lezeres Monique Wajer-de Vries

“Weer heerlijk alle nummers meezingen en die tijd van de Dots herbeleven. Echt genieten!”

Lezeres Valerie Poelman

“Leuk toch, dat jeugd­sentiment? Daarom luister ik de muziek van Radio 10 Gold ook zo graag. Die nummers herinneren mij aan betere tijden. Of het echt beter was weet ik niet, maar het vóélt wel zo.”

Psycholoog Ad Vingerhoets op evajinek.nl

“In een onderzoek naar het effect van nostalgische herinneringen op je totale humeur kwam naar voren dat ze zorgen voor een boost van positieve gevoelens. Het is dan even alsof je ‘die goeie ouwe tijd’ binnenstapt en dat voelt fijn.”

Lezeres Marijke Schade

“Geweldig! Wij gaan in december naar het laatste optreden van de Dolly Dots, tijdens Symphonica in Rosso in de Ziggo Dome.”

Lezeres Mirella Nijssen

“Heerlijk om terug te denken aan vroeger en je weer even een beetje jong te voelen.”

MT23 Gesprek van de dag Beeld
  • De succesvolle pop­groepen ABBA en de Dolly Dots werden allebei in de jaren zeventig opgericht: ABBA in 1972, meidengroep Dolly Dots in 1978.
  • Op 5 november 2021 verscheen voor het eerst in veertig jaar een nieuw album van ABBA, genaamd Voyage.
  • De reünietournee van de Dolly Dots is ter gelegenheid van hun veertigjarig jubileum.
  • Oude nummers doen ons vaak terugdenken aan vroeger. 79% van de mensen is minimaal één keer per week nostalgisch. Dat kan komen door een bepaald liedje, een tv-programma of bijvoorbeeld een geur die ons mee terug neemt in de tijd.

Bronnen: NPO Radio 2, Psychologie Magazine.

Tara Beckredactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden