Ted over B&B vol liefde Beeld RTL
Beeld RTL

PREMIUM

Ted over haar deelname aan B&B Vol Liefde: ‘Ik hou niet van mannen met broeken die tot onder de knie vallen’

Vorig jaar genoten we massaal van B&B Vol Liefde en maandag 11 juli kunnen we eindelijk weer genieten van een nieuw seizoen. We nemen een kijkje in de B&B’s van de verschillende eigenaren, zien het reilen en zeilen van een Bed & Breakfast en volgen natuurlijk de zoektocht naar liefde. Een van de single B&B-houders is de 68-jarige Ted, die een B&B runt op het Portugese eiland Madeira.

We spraken haar over dit bijzondere avontuur, waarom ze meedoet aan het programma en natuurlijk: de liefde.

Een huis op Madeira

Wonen op plek waar het altijd lekker weer is en waar elke dag voelt als vakantie. Stiekem dromen we er allemaal van. Ted pakte 25 jaar geleden haar spullen en vertrok naar Frankrijk, waar ze onder andere een Bed & Breakfast runde. Maar vijf jaar geleden was het tijd voor iets anders. “Ik was op vakantie op Madeira”, vertelt Ted. “Op vakantie kijk ik altijd rond in etalages van makelaars. Dat was hier niet anders. Tot er een vrouw naar buiten kwam en zei: jij wilt hier een huis hebben. Dat wilde ik wel, maar ik had geen geld. Totdat ik te horen kreeg dat de huurder uit mijn flat in Huizen ging. Ik kon dat appartement goed verkopen en heb met het geld dat ik daaraan overhield het huis op Madeira gekocht. Het heeft zo moeten zijn.”

Een Bed & Breakfast starten

Het starten van een Bed & Breakfast was iets waar Ted op dat moment absoluut nog niet aan dacht. “Ik had een huis met vier slaapkamers, wat me vooral heel fijn leek voor als mijn kinderen komen. Maar zij hebben ook kinderen, zijn druk en komen dus helemaal niet zo vaak langs. Toen dacht ik: drie lege slaapkamers in huis is zonde. Ik besloot wat leuke spulletjes voor die ruimtes te kopen en begon net als in Frankrijk weer een B&B. En ook nu vind ik het weer fantastisch. Je ziet en spreekt mensen uit alle hoeken van de wereld. Al die talen en culturen. Ik vind het heerlijk om mijn gasten te verwennen, een lekker ontbijt voor ze te maken en ervoor te zorgen dat hun vakantie geweldig is.”

Opgegeven voor B&B Vol Liefde

“Toen mijn zus hoorde dat ik het uitgemaakt met mijn Franse vriend, dacht ze: ik moet zorgen dat mijn zus aan een Nederlandse vent komt. Ze zag de oproep voor het programma en heeft mij, zonder dat ik het wist, opgegeven. Uit het niets werd ik gebeld door RTL met de vraag of ik mee wilde doen. Ik was wat verbaasd en overrompeld en vroeg me af waar dit vandaan kwam. Ik heb erover nagedacht en het seizoen van vorig jaar gekeken. Het leek me wel een hele leuke uitdaging, dus heb maar gewoon ‘ja’ gezegd.”

“De opnames voor B&B Vol Liefde waren heel leuk, maar ook heel intensief. Ik weet ook niet of ik het snel nog een keer zou doen. Vanaf 9 uur ‘s ochtends heb je een zender op en staat de camera aan. En dan is het een hele dag draaien. Maar gelukkig had ik een ontzettend leuk team, waardoor de tijd is omgevlogen. Naderhand was ik wel ontzettend moe, maar het was een hele ervaring.”

Twee mannen verloren in tien jaar

Al meerdere keren heeft Ted de liefde gevonden. Drie keer eerder is ze getrouwd geweest. Maar haar liefdesrelaties kennen ook een donkere kant. “Met mijn eerste man heb ik twee kinderen gekregen, maar ben ik uiteindelijk toch gescheiden. Daarna ben ik hertrouwd met een man, die twee kinderen had, en heb ik samen met hem nog twee kinderen gekregen. Ik heb een fantastische en heerlijke tijd gehad met hem. Maar nadat we twintig jaar samen zijn geweest, is hij overleden. Ik was toen 48 en bleef achter met zes kinderen.”

“Maar in 2005 ben ik opnieuw getrouwd, met een Nederlander. Helaas kreeg hij een heel vervelende darmkanker, waaraan hij overleden is. Dat was heel zwaar. Ik was twee keer weduwe, binnen tien jaar. Ik ben iemand die heel erg van gezelligheid houd, dus dat was echt wel heel erg lastig. Maar ik vind het alleen maar heel erg fijn dat ik nu weer op zoek kan naar iets leuks. Hoeveel mensen van 68 krijgen deze kans nou?”

Er helemaal voor gaan

“Ik vond het af en toe lastig om me voor de liefde open te stellen. Maar ik weet tegelijkertijd ook dat ik heel erg graag die gezelligheid weer om me heen wil. Ik ben geen mens om alleen te zijn. Ik vind het veel te leuk om iemand bij me te hebben. En ik wil ook niet op mijn 68e als een oude dame voor me uit zitten kijken. Ik ben eraantoe en ga er dus ook helemaal voor. En mijn vorige mannen willen allemaal dat ik weer aan de man kom, dat weet ik zeker.”

3 snelle vragen aan Ted

Wat zoek je in een man?
“Vooral iemand die gezellig is en karakter heeft. Iemand waar ik de rest van mijn leven mee kan delen. Ik heb al verschillende partners gehad, maar vergelijk de mannen die bij mij op bezoek komen daar niet mee. Ik weet wat ik wel en niet leuk vind, maar weet ook dat niemand perfect is.”

Waar houd je absoluut niet van bij een man?
“Ik hou niet van mannen die van die broeken dragen die tot onder de knie vallen of van die witte of zwarte kniekousen. Maar ik geef die mannen wel een kans hoor. Dan zeg ik gewoon: ik zou het leuk vinden als je die broek uittrekt en een leuke bermuda aantrekt.”

Wat wil je anders doen dan de kandidaten uit het vorige seizoen?
“Ik wil niet dat de mannen bij mij komen en klusjes moeten doen. Ze hoeven hier absoluut niet de wc te gaan schoonmaken. Dat kan ik allemaal prima zelf. Ik zoek een leuke kerel, niet iemand die komt schoonmaken.”

Nynke KooyRTL
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden