Margriet logo
null Beeld

Sylvia is elf jaar ouder dan haar vriend: ‘Het gaat niet om leeftijd, maar om verbinding’

De omgeving vindt het grote leeftijdsverschil vaak interessanter dan zijzelf. Sylvia is elf jaar ouder dan haar vriend en vertelt openhartig over hun relatie.

“Ik vroeg nog wel wat hij met zo’n oud wijf moest.”

Ouder dan vriend

“Laatst zei iemand tegen Ronald: dus jij bent elf jaar ouder dan Sylvia. Dan moet ik wel lachen. Misschien vergissen mensen zich omdat ik me vlot kleed en Ronald van de standaard spijkerbroek is. Maar hij ziet er wel ouder uit dan 41. Ronald is een oude ziel."

Eerste ontmoeting

"We hebben elkaar online ontmoet op een datingsite. Het was de meest bijzondere ontmoeting die je je maar kunt voorstellen. Ronald wist zonder dat we elkaar ooit hadden gesproken dingen over mijn vader te vertellen die nu al 22 jaar dood is. Persoonlijke dingen over mijn vader, maar ook dat er in ons ouderlijk huis een brandplek op de kast zat. Toen we kort daarna afspraken, gaf Ronald me een doosje Zwaluw-lucifers. Dezelfde die mijn vader altijd bij zich had."

"Vlinders had ik niet toen ik hem voor het eerst ontmoette, wel voelde het alsof we elkaar al heel lang en goed kenden. Er was meteen een klik, al zou hij tachtig zijn geweest. We hebben beiden het gevoel dat mijn vader ons bij elkaar heeft gebracht."

Lees ook:

Annedieke is 60 en single: ‘Ik moet er niet aan denken om getrouwd te zijn’

Kinderwens

"Ik vroeg nog wel wat hij met zo’n oud wijf moest. Maar dat telde voor hem absoluut niet. Leeftijd is totaal niet relevant, het gaat om de verbinding. Ook zijn ouders vonden het leeftijdsverschil niet interessant, zij zagen vooral een gelukkige zoon. Het enige wat ze jammer vonden was dat hun familienaam zou uitsterven. Ronald was hun enige kans op kleinkinderen, maar gelukkig heeft Ronald zelf nooit een kinderwens gehad."

Vader

"Ronald besloot, toen ik een paar maanden na het begin van onze relatie met een longembolie in het ziekenhuis belandde, om direct naar mijn huis te komen en er voor mij en de kinderen te zijn. Mijn kinderen waren destijds elf en twaalf en wilden niet graag naar hun vader. Zo ging Ronald van broekie naar vader. Ook handig dat hij de kinderen kon helpen met wiskunde. Voor mijn gevoel kwam hij net van school. Als je 38 en 27 bent is het verschil wel goed te zien en vinden mensen het een groot leeftijdsverschil, maar naarmate je ouder wordt, zie je dat minder."

"Toen Ronald vanuit Friesland naar mijn huis in Druten verhuisde, gingen zijn vriendschappen verloren. Dat vind ik wel jammer, omdat ik geen verhalen van vroeger hoor. Tegenwoordig maken we uitstapjes met mijn vrienden die nu onze vrienden zijn. De meesten zijn ouder, tussen de 55 en 60. Maar Ronald geef je met gemak 52, haha."

Geen verschil

"Mensen zien geen verschil tussen ons in doen en laten. Hij wordt weleens snotneus genoemd, maar dat is altijd grappig bedoeld. Daarbij ben ik, ondanks mijn Rubensfiguur, een stuk energieker en sportiever. Leeftijd is ondergeschikt aan gevoel. Het gaat om de klik in het hart, niet om het cijfer.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Tekst | Els Meyer

Beeld | Marloes Bosch

null Beeld

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-43-44. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Marin Noomen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden