null Beeld

Sonja: ‘Mijn buurvrouw is regelmatig overstuur, wat moet ik doen?’

-In samenwerking met Rijksoverheid-

Een erg dominante zwager, een vriendinnetje van je dochter dat verwaarloosd wordt of een oudere buurman of -vrouw die regelmatig overstuur is. Iedereen twijfelt wel eens of het bij een ander thuis wel goed gaat. Of dat het daar wel veilig is. Veel mensen weten niet wat ze in dit soort gevallen moeten doen.

Het verhaal van Sonja

'Bij mij in de straat woont een bejaarde dame, we drinken wel eens een kopje koffie samen. Haar dochter komt vaak langs om te helpen. Het valt mij op dat die vrouw, als haar dochter geweest is, regelmatig overstuur is. Als ik haar naderhand spreek is ze soms helemaal de weg kwijt en heel verdrietig. Ik kom er niet goed achter wat er gebeurd is, maar haar dochter weet haar blijkbaar heel erg te kwetsen. Zo erg, dat die vrouw daar erg onder lijdt. Ik vind dat zo zielig en wil haar graag helpen. Ik heb het er al eens over gehad met mijn vriendinnengroep. Die vinden dat ik moet ingrijpen, maar ik vind dat zo moeilijk. Ik wil me niet met haar leven bemoeien. Maar ik kan dit ook niet aanzien.'

Zo kunnen we elkaar helpen

Misschien heb je zelf ook wel eens zoiets meegemaakt in je omgeving? Wat deed jij toen? Als je twijfelt, kunnen verhalen van anderen je op weg helpen. Dus deel ook jouw verhaal.

Je bent niet verplicht je naam en mailadres te vermelden. Je verhaal is alleen voor de redactie zichtbaar en zal alleen geplaatst worden, na jouw toestemming.

null Beeld
Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden