Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Carin is 60 en single: ‘Als echtgenote was ik altijd op de achtergrond’

carin-is-60-en-single-als-echtgenote-was-ik-altijd-op-de-achtergrond.jpg

Zo’n hechte relatie als ze met haar overleden echtgenoot had, zou Carin Wormsbecher (60) best wel weer willen, maar ze geniet ook volop van het leven als single.

“Ik ben in de afgelopen jaren zó gegroeid. Als je mij vroeger had verteld dat ik een bedrijf zou gaan runnen, dan had ik je niet geloofd. Ik kon niet echt goed meekomen op school, dacht dat ik eigenlijk nergens écht goed in was.”

Zakelijk succes

“Na de plotselinge dood van mijn man, nu bijna negentien jaar geleden, ben ik in het diepe gesprongen en heb ik zijn bedrijf voortgezet. Plots moest ik zakelijke beslissingen nemen en bleken mijn inzichten een bron van succes. In een paar jaar tijd verdubbelde de omzet en kocht ik een bedrijf in het buitenland.”

‘Een vrouw van de wereld’

“Was ik als echtgenote van Gerard altijd een beetje op de achtergrond, nu groeide mijn zelfvertrouwen en werd ik meer ‘een vrouw van de wereld’. Dat had ook effect op mijn persoonlijke leven. Toen ik na de dood van Gerard een relatie kreeg met een andere man, die voor mijn gevoel ook ‘een soort Gerard’ was, bleek het helemaal niet meer te werken. Ik was te zelfstandig geworden. Een sterke vrouw is voor veel mannen toch nog een bedreiging. Daten via Tinder is niets voor mij, dus geniet ik momenteel volop van het single zijn.”

Maximaal kunnen leven

“Het is zo fijn om maximaal je eigen leven te kunnen invullen. Zo heb ik bijvoorbeeld een aantal jaren in het centrum van een klein dorpje gewoond, gewoon omdat me dat leuk leek. En onlangs heb ik een goede vriendin in huis genomen, wat ontzettend gezellig is en me veel brengt. Daarbij kan ik al mijn tijd en energie steken in mijn passie: het runnen van onze uitgeverij. De dood van mijn man was afschuwelijk, ik heb er veel verdriet van gehad, maar nu kan ik zeggen: ik heb er ook veel voor teruggekregen. Een vol leven met vrienden en een bloeiende carrière.”

Tekst | Nathalie de Graaf
Fotografie | Iris Planting

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-45
Je kunt deze editie nabestellen via MAGAZINE.NL.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant