Schoonmoederleed: 'Toen ik op mijn 33ste zwanger was zei ze: 'Oh, het moest nog even voor het niet meer kon!' Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Schoonmoederleed: 'Toen ik op mijn 33ste zwanger was zei ze: 'Oh, het moest nog even voor het niet meer kon!'

In Praat mee in Margriet vertelt J. te H. over de slechte band die ze met haar schoonmoeder had. Haar schoonmoeder maakte alleen maar vervelende opmerkingen en niets leek haar te stoppen..

Voor haar gevoel heeft ze dan ook nooit écht een schoonmoeder gehad.

Slechte band met schoonmoeder

"Mijn schoonmoeder was er een uit duizenden. Ze had een camping en zei tegen haar zoon, terwijl ik naast hem stond: “Er zijn nú toch leuke meiden op de camping. Niet van die trutten,” knikkend naar mij. Toen ik met haar zoon samenwoonde, stuurde ze een huisvriend naar mijn moeder met de boodschap: “Wij hadden een prinsesje in gedachten voor onze zoon en niet jouw dochter.” Mijn moeder was met stomheid geslagen. En zo volgden er meer hatelijkheden.”

Een briefje

"Toen ik zwanger was op mijn 33ste, zei ze: 'O, het moest nog even voor het niet meer kon!' En toen we al járen samen waren, wilde ze een familiefoto, maar dan alleen met haar eigen kinderen, niet met mij. Haar zoon was niet capabel het voor mij op te nemen; zelf heb ik haar tweemaal in een briefje verzocht haar hatelijkheden te stoppen, maar zonder resultaat. Helaas, zo was mijn schoonmoeder… Voor mijn gevoel heb ik er nooit een gehad.”

Meer lezen over schoonmoeders?

Beeld | Getty Images

Lisa MancheGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden