Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Persoonlijk

Wow: dít is de gemiddelde schermtijd van Margriets Helene

dit-is-het-favoriete-ontbijt-van-margriets-helene-en-zo-maak-je-het.jpg

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Elke week schrijft ze over wat haar bezighoudt. Deze week over haar schermtijd en de voor- en nadelen van social media.

“Op mijn mobiele telefoon heb ik sinds kort een app die bijhoudt hoeveel tijd ik dagelijks aan mijn telefoon besteed. Ik schrik een beetje van de resultaten: gemiddeld heb ik een schermtijd van 4 uur per dag. De apps die ik het meest gebruik zijn Instagram, WhatsApp, Facebook en Mail, dus ik kan gerust stellen dat ik behoorlijk wat tijd op social media doorbreng.”

Verslavend, maar ook mooi

Regelmatig hoor je slechte dingen over die social media, want ze zijn verslavend en het is toch veel leuker om vrienden in het echt te zien dan via zo’n klein schermpje. Dat is helemaal waar, maar toch zie ik ook veel voordelen. Zo houd je veel makkelijker contact met mensen met wie je ooit hebt samengewerkt of die je hebt ontmoet op vakantie. Zonder social media zou ik die personen waarschijnlijk niet of nauwelijks meer zien.

Zo heb ik een vriendin in Parijs die ik gemiddeld één keer per twee jaar zie. Dankzij Facebook ben ik op de hoogte van wat zij meemaakt in haar leven. We sturen elkaar regelmatig een berichtje en daarom voel ik me nooit bezwaard om, ook al is het ineens weer twee jaar geleden dat we elkaar hebben gezien, haar te laten weten: ik ben binnenkort in de stad, zullen we afspreken?

‘Ik vind social media een verrijking in mijn leven’

Ook heb ik leuke nieuwe mensen ontmoet via Instagram, van wie sommigen vrienden zijn geworden. En ik werd ooit gevraagd om een workshop te geven nadat iemand op mijn LinkedIn had gezien dat ik soms trainingen geef. Ik vind social media dus een verrijking in mijn leven. Als je het zo bekijkt, is die 4 uur per dag misschien toch niet zo gek.”

Volg Helene van Santen ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Ook interessant