Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Sanne: ‘Deze week loopt er een wedje of de bom zal barsten’

Vorige week: Sanne vraagt aan Cathy wat ze nou toch aan moet met Debby..

“Ik denk dat je kunt stoppen met je zorgen maken over die zus,” zegt juffrouw Schaap de maandag daarop. Onderwijl zet ze rabarbertaart neer met een kom slagroom ernaast. Daan schenkt koffie in en Abel pakt zijn telefoon om daar een foto van te maken. “Ontroerend moment. Elke keer weer. Die legendarische rabarbertaart van juffrouw Schaap. En dan dat taartplateau

en die schaal van Gouds plateel! Prachtig plaatje. Echt iets voor onze Insta.”

“Als je maar zorgt dat ik niet in beeld kom,” waarschuwt Schaap.

Pipowagen

“Lieverd, je zou je echt meer op je socials moeten richten. Dat veroorzaakt een buzz in je klantenkring! En dan risen je sales!” “Hij doet een onlinecursus marketing,” zegt Daan met een knipoog naar Sanne. Onderwijl moppert Schaapje door. “Socials, socials. Flauwekul. Ik heb m’n handen vol aan iedereen die naar m’n pipowagen komt via de ouderwetse mond-tot-mondreclame. Doe gewoon je werk goed. Word groot gelukkig en blijf klein. Dat is toch wel de beste les die mensen kunnen leren.” “Het mag hier best nog een beetje groeien,” vindt Abel. “En een persoonlijke post scoort altijd veel likes.”

'Kan ik echt stoppen met me zorgen maken?'

Sanne laat de hele discussie aan zich voorbijgaan. Ze kijkt alleen maar naar juffrouw Schaap en vraagt: “Kan ik echt stoppen met me zorgen maken? Zag u een oplossing? Wat deed u? Kaartje trekken? Glazen bol? Theebladeren?” Ze fleurt helemaal op van het idee. Die Schaap, die is zomaar voor haar aan het werk gegaan. Alleen jammer dat ze er niet bij was. Ze geniet van elke keer dat juffrouw Schaap een orakel kiest om helderheid te verschaffen in een probleem. Magische momenten zijn het. Maar nu schudt Schaapje haar hoofd. “Nee hoor. Ik las het in de krant.”

In de krant?!

Daar kijkt echt iedereen van op. Jaap, die ook voor de koffie naar De Roos en de Koekoek is gekomen, laat zijn mond openvallen en roept: “In de krant?!” “Kijk maar,” zegt Schaap kalm. Ze wijst op een klein artikel in het streekkatern van het regionale dagblad. De kop luidt: ‘Fysiotherapeut wint kort geding. Gemeente draait op voor kosten.’

“Dat gaat over Peter Granides,” begrijpt Sanne. Schaap knikt. “Kort samengevat heeft de gemeente een fout gemaakt door de woonbestemming boven het bedrijfspand te ontkennen. Die was er wel degelijk. Hij kan terug naar zijn huis én hij krijgt een vergoeding voor de hele periode dat hij daar niet kon wonen. Een beste zak geld.” Ze kijkt de kring eens rond en vervolgt: “Nu is de vraag: neemt hij Debby mee? Of barst er een bom?”

'De bom gaat barsten'

“Er barst een bom. Ik zet tien euro op de bom!” roept Daan meteen. “Ik ook,” valt Abel bij. Omdat iedereen denkt dat er een bom barst, heeft de weddenschap niet veel zin meer. Waar meer discussie over ontstaat is de vraag: wat doet Debby als ze alleen achterblijft? Juffrouw Schaap is er stellig over: Debby pakt haar koffers. Jaap, Daan en Abel zijn het met haar eens.

Alleen Sanne aarzelt. Het tuinhuis is misschien wel een comfortabele plek om al dat liefdesverdriet te verwerken. Ze kent haar halfzus niet goed genoeg om zeker te weten dat ze weggaat. En misschien neemt Granides haar wel mee? Dan is er ook iets opgelost. Die bom, die gaat misschien helemaal niet af. Misschien moet ze wel hopen dat de liefde tussen Debby en Peter Granides standhoudt. Terwijl ze haar gedachten hardop deelt met de anderen, geeft haar telefoon een melding van een app. Ze kijkt terloops en ziet het meteen. Granides appt.

Koffie met Granides

“Granides appt me,” zegt ze. “Lees voor!” Daan gilt bijna van spanning. “Ik houd zo van dit soort drama!” Sanne leest eerst zelf en daarna hardop: “Sanne, ik ben in de war. Ik wil graag even koffie met je drinken. Kun je straks? Elf uur bij De Drie Boompjes in het dorp?”“Doen! Doen! En daarna meteen weer verslag aan ons,” juicht Daan. Abel schudt zijn hoofd. “Jongen toch, denk aan je hart!”

Jaap veegt een paar lachtranen weg. De enige die er onbewogen bij zit, is juffrouw Schaap. Die zegt: “Zeg maar dat je komt. Dit gaat echt de goede kant op.”

Volgende week: Sanne laat Peter net zo lang stuntelen tot eindelijk het hoge woord eruitkomt.

Tekst | Marjan van den Berg

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 35 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer onder andere: drie keer 'nog nooit verteld', een interview met Paul de Munnik, 19 vragen over (vakantie)vouchers, dé zomertrends van dit moment, koken met kokos en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden