Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Sandra: ‘Tijdens de hockeytraining, verloor ik plotseling een plas urine’

incontinentie.jpg

Wist je dat 1 op de 3 vrouwen boven de 35 jaar te maken krijgt met urineverlies? Dit is een veel meer voorkomend probleem dan de meeste mensen denken. Veel vrouwen die er last van hebben praten er moeilijk over met anderen en houden het soms zelfs geheim voor hun partner. Sandra (49) deelt wel haar verhaal en geeft tips.

Oproep stoere vrouwen

Margriet is op zoek naar vrouwen die te maken hebben met ongewenst urineverlies, maar toch midden in het leven blijven staan. Sandra is één van deze stoere vrouwen. In een interview met Margriet vertelde ze haar verhaal.

Sandra’s verhaal

Sandra: “Nadat ik was bevallen van Sam, kreeg ik te maken met ongewenst urineverlies. Ik dacht dat het erbij hoorde, alles wordt nu eenmaal wat slapper. Pas toen ik na mijn tweede zwangerschap weer ging hardlopen, kreeg ik er meer last van. Een half jaar geleden, tijdens de hockeytraining, verloor ik plotseling een enorme plas urine. Mijn sportbroek was doorweekt. In het ziekenhuis waar ik werk heb ik toen een workshop gevolgd over hoe je je bekkenbodemspieren kunt trainen, ter voorbereiding op een eventuele operatie. Sindsdien train ik mijn bekkenbodemspieren elke dag en merk ik echt vooruitgang. Als ik nu de slappe lach voel opkomen of als ik moet niezen, weet ik hoe ik mijn spieren moet aanspannen om urineverlies te voorkomen. Een vriendin wees me op de producten van TENA. Dat was toch iets voor oudere dames? Maar nu ik het verschil in kwaliteit en comfort heb ervaren, wil ik niet anders meer. De inlegkruisjes krullen niet op en zitten niet in de weg, dat geeft me een veilig en zelfverzekerd gevoel. Het sporten is een stuk aangenamer zo en ook het uitgaan is leuker. Niets staat mij meer in de weg.”

Wil je ook jouw verhaal vertellen in Margriet? Deel je verhaal!

In Nederland hebben één miljoen vrouwen en mannen ongewenst urineverlies. Ben je daar een van en wil je je ervaringen en tips delen in Margriet? Mail ze dan naar informatie@margriet.nl. Zo kun je andere vrouwen helpen om zich – ondanks ongewenst urineverlies – tóch vrij te voelen en alles uit het leven te halen.

Beeld | iStock

Ook interessant om te lezen

Deze video wil je niet missen

Voor make-up kun je een heleboel verschillende kwasten gebruiken, maar welke kwast gebruik je nou precies waarvoor? Beauty-expert Carmen Zomers legt het je in deze video haarfijn uit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant