null Beeld Getty images en privébeeld.
Beeld Getty images en privébeeld.

PREMIUM

Roué Verveer: ‘Ik ben een groot voorstander van afhaalmaaltijden, het liefst sushi’

Cabaretier en acteur Roué Verveer (49) begon ooit bij de Comedytrain en maakt alweer twintig jaar voorstellingen. Ook spreekt hij geregeld tekenfilms in en schreef hij het opvoedboek Waarom? Daarom!. Hij staat nu in het theater met zijn voorstelling Zo goed als nieuw roueverveer.nl.

null Beeld

1. Sushi

“Het allerliefst eten we thuis sushi. Dat moet je ook niet zelf willen maken, anderen kunnen dat veel beter. Zoals de koks van restaurant Ichi-E in Amsterdam-Zuidoost. Om je vingers bij af te likken. Als wij zeggen ‘sushi’, dan is nooit de vraag ‘waar?’, dan zijn we waarschijnlijk al onderweg naar Ichi-E.”

2. Voorbeelden

“Najib Amhali en de Amerikaanse komiek Chris Rock zijn mijn grote voorbeelden. Najib liet mij met zijn unieke stijl zien dat je stand-upcomedy kunt verweven met cabaret. En door Chris Rock leerde ik hoe je vlijmscherp de vinger ergens op kunt leggen, zonder te kwetsen.”

3. The godfather

“Los van al het geweld waar de films om bekendstaan, verbeeldt de trilogie The godfather van Francis Ford Coppola op indrukwekkende wijze het echte leven. Vriendschap, liefde, trots, vertrouwen en loyaliteit, het zit er allemaal in. Als geen ander laat de film zien: wat je zaait, zul je oogsten.”

null Beeld

4. Afhaalmaaltijd

“Ik ben een groot voorstander van afhaalmaaltijden. Niet uit luiheid, maar omdat ik er heilig in geloof dat we elkaar nodig hebben. De economie draait alleen als je de ander wat gunt. Ik steun de kok door bij hem eten te kopen. Zo verdient hij geld waarmee hij een kaartje kan kopen voor mijn voorstelling.”

5. Oude gympen

“Mijn Nike Presto’s doe ik nooit weg. Het is een model zonder veters dat zó lekker zit, als een paar sloffen. Als ik even de deur uit moet, schiet ik ze aan. Maar ze zijn ook oud en gerafeld. Mijn vrouw en kinderen willen niet met mij worden gezien als ik ze aanheb.”

6. Suriname

“Ik woon alweer meer dan twintig jaar in Nederland, maar mijn wortels liggen in Suriname. Daar ben ik geboren en getogen, daar heb ik mijn eerste echte vrienden gemaakt. Mijn moeder van tachtig woont er nog, ik ga er geregeld heen. Maar ik ben wel benieuwd of ik dat nog doe als zij er niet meer is.”

Deirdre EnthovenGetty images en privébeeld.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden