Margriet logo
Romana uit B&B vol liefde | Margriet Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Romana deed mee aan B&B vol liefde: ‘Bert kwam in het echt anders over dan in zijn filmpje’

In de televisiehit B&B vol liefde zagen we onder anderen Romana naar Bert in Frankrijk vertrekken, in de hoop daar de liefde te vinden.

Verlegenheid

“Dat ik word herkend, is wennen. Gisteren op de geitenboerderij zag ik het nog gebeuren. Zodra ik mijn mond opendoe, kijken mensen om. Fluisteren ze: ‘Daar heb je die Romana.’ Het is dat iedereen zo aardig reageert, maar op zo’n moment overvalt de verlegenheid me wel, hoor.

Een standaardbriefje

Van daten via apps ben ik geen fan en echt vaak zit ik ook niet in een kroeg waar ik mannen kan tegenkomen. Dus toen een tante suggereerde dat ik eens naar ‘Bert in Frankrijk’ moest kijken, dacht ik: waarom ook niet. Ik zag een leuke Bert in zijn B&B-oproep en besloot een brief te sturen. Een standaardbriefje: ‘Ik zag je filmpje en vind je een leuke man. Ik zou graag meer van je willen weten.’

Een filmpje voor Bert

Daarop vroeg RTL mij een filmpje voor Bert te maken. Op een zondagmiddag ging ik er met een vriendin voor zitten. Lachen, gieren, brullen was het. We deden het wel veertig keer over. Take veertig stuurde ik op. Begin mei kreeg ik groen licht en vertrok ik voor drie weken naar Bert en zijn B&B in Frankrijk. Die weken had ik al vrij genomen van mijn werk.

Bot ontvangen

Ik hoopte een vrolijkerd te ontmoeten, een gezellige man met humor, want dat zoek ik in een man. Bert kwam in het echt anders over dan in zijn filmpje. Ik arriveerde nogal enthousiast, had er echt zin in, maar ik werd een beetje bot ontvangen. Dat is zoals Bert is en dat is natuurlijk prima, maar echt soepeltjes liep het niet.

Lees ook:
Edsilia Rombley: ‘Ik stond daar gewoon als Edsilia; een meisje uit Lelystad dat haar school niet afmaakte’

Geen irritaties

Op dag twee of drie had ik wel door dat ik niet de juiste match was voor Bert. Ik ben zo lang gebleven omdat we het toch heel leuk hadden samen en er verder geen verwachtingen waren. Bert kan ook heel lief en zorgzaam zijn en er waren er geen irritaties. Ik zag het als een uitdaging om Bert wat uit zijn schulp te laten komen. Als ik weer een reactie wist te ontlokken, was er heus chemie tussen ons, dat zag je ook op tv. Maar hij was het niet voor mij en vrij onverwacht, na de komst van Gwen, ging ik naar huis. Met gierende banden, haha. Op tv zag ik dat Bert daar een traantje om liet. Aandoenlijk. Wie weet vond hij mij leuker dan hij liet merken. Ik heb het hem nooit meer gevraagd.

De echte Romana

Vriendinnen zagen de echte Romana op beeld. Gelukkig. Je legt je lot toch in handen van de programmaregie en dat voelt spannend. Ik ben die best stoere vrouw van tv, maar flirt met me en ik durf niet meer zo goed. Blijk ik toch een klein hartje te hebben, hè. Gedatet heb ik sindsdien niet meer en de mannen staan ook niet met huwelijksaanzoeken in de rij. Misschien zou ik zelf meer actie moeten ondernemen op liefdesvlak. Ik ben niet op zoek naar een man, maar zou het wel heel leuk vinden om de liefde weer te vinden.”

Dit interview met Romana over B&B vol liefde staat ook in Margriet 54/55 – die ligt nú in de winkel! Dit is het dikste nummer van het jaar en staat helemaal in het teken van de feestdagen en het einde van het jaar. Zo spreken we met dé gezichten van 2021 – onder andere Jan Dulles en Kasja Ollongren – en delen we de lekkerste recepten om lekker te bakken tijdens kerst. Ook lees je in deze Margriet de jaarhoroscoop voor 2022 én de mooiste kerstherinneringen. Haal ‘m snel in de winkel of bestel online zonder extra verzendkosten.

Merel SchutGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden