Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Plussize-blogger Annemarie (49): ‘Geluk zit in jezelf, niet in de weegschaal’

plussize-blogger-annemarie-49-geluk-zit-in-jezelf-niet-in-de-weegschaal.jpg

Annemarie Timmerman (49) is blij met wie ze is. Ze wil als plussize-blogger Grand Diva het zelfbeeld van vrouwen versterken en laten zien dat je van jezelf mag houden, ongeacht je kledingmaat.

‘Geluk zit in jezelf, niet in de weegschaal’

Anders dan anderen

“Mijn moeder, zelf altijd bezig met lijnen, zei dagelijks tegen me dat ik te dik was. Dat deed weinig goed voor mijn zelfbeeld. Ik was ook de enige die naar de diëtiste moest waardoor ik me anders voelde. Vanaf de brugklas draaide het. Ik kreeg positieve aandacht, ook van jongens met uitgaan. Mijn zelfvertrouwen groeide en ik begon te geloven dat ik er wél mocht zijn. Aparte kleding en kapsels, daar hield ik van. Hierdoor viel ik op en dat beviel me. Het leverde me meer op dan een grijze muis zijn.”

Modellenwerk

“Via modellenwerk kwam ik in de grotematenmode terecht. Zo vaak zag ik vrouwen die de paskamer niet uit durfde te komen, omdat ze zich schaamde voor zichzelf. Ik kon geloofwaardig zeggen; stop met je verstoppen, je bent mooi! Hoezo zouden volle vrouwen geen wit mogen dragen of een opvallende print? Ik zie liever dat ze aantrekken wat ze zelf willen. Ik ben blij dat ik geregeld hoor dat ik hierin een inspirerend voorbeeld ben.”

Plussize-blogger

“Met mijn werk als plussize-blogger wil ik het zelfbeeld van vrouwen versterken. Ieder mens is om van te houden. Daarom wil ik ook laten zien dat je, met welk gewicht je ook hebt, plezier kunt hebben en een leuk leven met een partner, kinderen en vrienden. Geluk zit in jezelf, niet in de weegschaal. Ik zorg goed voor mezelf, ook met mijn voeding. Het is een misvatting dat alle volle mensen ongezond eten. Ik zit nu in de overgangsfase en hoop dat ik een beetje mooi opdroog. Mijn huid vind ik heel belangrijk, dus ik verzorg mezelf goed. Ik ben elke dag met foto’s van mezelf bezig dus ja, ik ben wel een ijdeltuit. Van mijn rimpels moet ik nog leren houden. Mochten ze me echt gaan storen, dan sluit ik niet uit dat ik daar wat aan laat doen.”

Steeds rustiger

“Ik ben een stormachtig persoon en merk wel dat met de jaren rustiger word. Hopelijk kijk ik over twintig jaar terug en ben ik nog steeds zo gelukkig. En is de wereld dan een stuk mooier geworden, waarin iedereen zonder vingerwijzen en nastaren mag zijn wie hij is.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Tekst | Caroline van Mourik
Beeld | Marloes Bosch

Margriet 03

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 3-2021. Deze editie nabestellen kan via magazine.nl.

Ook interessant