Margriet logo
MT52 M52 Podcast Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMpodcast

Petra van Bremen: ‘Ouder worden heeft een imagoprobleem’

Mooi en fit ouder worden: dat willen we allemaal. Maar volgens columnist Tanja Jess leven we in een maatschappij waarin iedereen ouder wil worden, maar je niet oud mag zijn. Dat zegt Tanja Jess in deze podcastaflevering over mooi en fit ouder worden. Ze bespreekt dit onderwerp met model en grey hair influencer Petra van Bremen en ex-model en auteur Annemarie Postma.

Petra van Bremen brak door als model op haar 48ste. Ook schreef ze samen met Helene van Santen, de hoofdredacteur van Margriet, een boek over ouder worden genaamd De tijd van je leven. Toen ze de Dove-reclame zag met allerlei typen vrouwen in ondergoed, besloot ze naar een agency te stappen en opnieuw als fotomodel aan het werk te gaan. Haar eerste fotoshoot was in lingerie. In deze podcastaflevering van Kaarten op tafel bij Margriet vertelt ze hoe dat ging. Want hoe spannend is dat, op je 48ste voor de lens in lingerie?

Tanja Jess in de podcast met Annemarie Postma en Petra van Bremen. Beeld Margriet
Beeld Margriet

Grijs haar en ouder worden

Annemarie Postma ziet de mooie kant van ouder worden: “Alle leuke meisjes die ik ken zijn ouder dan vijftig jaar. Ze zijn op hun mooist, leukst en meest relaxed.” Maar toch verdwijnen presentatrices tegenwoordig van ons beeldscherm, omdat ze ouder worden en grijs haar hebben, zegt Petra. “Ik ben het er helemaal niet mee eens dat dat gebeurt. Oud worden heeft een imagoprobleem.” Tanja voegt eraan toe: “Iedereen wil ouder worden, maar je mag het niet zijn.”

Benieuwd hoe Tanja, Annemarie en Petra omgaan met vooroordelen, hun best doen om mooi en fit ouder te worden en welke tips ze hebben voor andere vrouwen? Beluister hier de aflevering:

Je kunt hier alle afleveringen van de podcast Kaarten op tafel bij Margriet luisteren.

Redactie MargrietRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden