Margriet logo
Remco en Paula. Beeld RTL
Beeld RTL

PREMIUM

Paula uit Married at first sight: ‘In het begin lag ik wel wakker van de negatieve reacties’

We zagen Paula Van de Voorde (48) afgelopen weken in Married at first sight trouwen met Remco én weer scheiden. Hoe gaat het nu met haar? “Hij vond dat je elkaar op de mond hoort te kussen als je gaat trouwen.”

Deelname aan het tv-programma was een leuke ervaring, maar pittig, vertelt Paula. Ze ontmoette haar bruidegom Remco pas voor het altaar, maar na het jawoord zagen tv-kijkers al snel hoe het huwelijk spaak liep.

Een rustige man

Hoe kijkt ze terug op het avontuur? “Ik zag mezelf terug in het programma en wist: ik ben mezelf niet. Remco is een heel rustige man, er kwam niet zo veel tekst uit. Op een gegeven moment wist ik het ook niet meer. Mensen die mij kennen en op televisie zagen zeiden ook dat het spontane eraf was bij me.”

Waar ging het mis?

“We hadden konden niet lachen met elkaar. Ik miste humor en een gesprek. Tijdens de ceremonie voelde ik me ook niet erg op mijn gemak. We zeiden niets tegen elkaar, ook tijdens de fotosessie zei Remco niet veel. Tijdens het diner heb ik meer met zijn zus gepraat dan met hem.”

Geen match

Op huwelijksreis naar Italië realiseert Paula zich dat het niet meer goedkomt. “Ik had de hoop dat het goed zou komen als we samen zouden zijn. Maar Remco gaf al vrij snel aan dat hij ons geen match vond. Dat bleek al in het eerste gesprek met expert Patrick, dat is niet uitgezonden. De volgende dag zei Remco weer dat we geen match waren. Ik voelde het ook niet, maar ik wilde er het beste van maken.”

Ze vervolgt: “Ik was ook zo ontzettend moe. Je maakt lange dagen, de kijker ziet niet dat er heel veel gefilmd wordt en dat je laat naar bed gaat. Het is een gespannen situatie. Tv-kijkers zien niet dat er soms een half uur niks gezegd wordt.” Veelbesproken was het dagje uit naar een nabijgelegen stad, om souvenirs te kopen. De spanning tussen de twee is om te snijden. “Mijn hart zat in mijn keel, ik vond het vreselijk. We wilden allebei ook gewoon graag naar huis, de koek was op. We hadden heus ook normale gesprekken, waarin we konden zeggen hoe jammer het was dat het niet gelukt was tussen ons.”

Geen zoen op de mond

Na de huwelijksreis gaan de stellen in Married at first sight samenwonen. Remco en Paula houden het bij een paar visites bij elkaar. “Wij zijn maar één dag bij elkaar geweest. Ik dacht: we zijn geen match en ik wil de kinderen hier niet mee belasten. We waren bij de wederzijdse visites wel iets meer uitgerust. Toch maakte ik me zorgen of we wel gespreksstof genoeg hadden. Het bleef gewoon lastig.”

Expert Patrick voert bij Remco thuis nog eens een gesprek met het koppel. Remco vertelt daar dat het hem dwarszit dat Paula hem bij het jawoord niet op de mond heeft gekust. “Ik heb gedaan waar ik me goed bij voelde. Loes kuste Wichian ook niet op de mond, en Cathalijne en Laura kusten elkaar ook niet op die manier. Het is vervelend voor Remco dat hij dat zo ervaren heeft. Hij vond: als je gaat trouwen, hoor je elkaar op de mond te kussen.”

Had het huwelijk nog kans gehad als er meer tijd was geweest om elkaar te leren kennen? “Ik vind Remco wel een heel aardige man, maar qua karakter past hij gewoon niet bij mij. Zelfs als we een jaar bij elkaar zouden zijn geweest, had het niet gewerkt. Remco blijft ook een beetje hangen in dingen. De experts dachten dat introvert en extravert wel bij elkaar zouden passen, maar niet in ons geval.”

Positieve en negatieve reacties

Paula krijgt ontzettend veel reacties op haar deelname, zowel positieve als negatieve. “Het is wel schrikken, die negatieve reacties. Ik las dat mensen zeiden: ‘Ze vindt een kale man niet leuk’. Ik vind een kale man wel leuk, ik had alleen niet verwacht dat Remco kaal zou zijn. In eerste instantie vond ik hem niet direct aantrekkelijk. Als ik dan de vraag krijg wat ik van hem vind, probeer ik toch een gepast antwoord te geven. Het is jammer dat het dan deze reacties oplevert. Vooral omdat mensen een heleboel dingen níet zien, die niet uitgezonden worden.”

Bijvoorbeeld het cijfer dat Paula haar huwelijk geeft tijdens het groepsdiner. “Dat was na de ‘samenwoondagen’, maar werd eerder uitgezonden. Remco kwam bij aankomst naast me staan en zei niets. Tijdens het galadiner vroeg Carlo of Remco iets positiefs over mij kon zeggen, maar Remco kon niets positiefs over mij zeggen, vandaar dat ik ons huwelijk een één gaf.”

Het vragenlijstje van haar moeder

Veel kijkers vielen ook over de bijdrage van Paula’s moeder Nella. “De humor van mijn moeder moet je begrijpen. Tijdens de kennismaking met Remco was het niet haar bedoeling dat vragenlijstje af te gaan. Maar toen Carlo erachter kwam dat ze een lijst met vragen had, vroeg hij of ze Remco bij de kennismaking de vragen wilde stellen. Ze had amper de tijd gehad om hem te vragen hoe het met hem ging.”

Haar moeder is verdrietig om de vele nare reacties. “Dat doet veel met haar. Al zakt het gelukkig wel. En van mensen in onze omgeving kregen we reacties als ‘je deed het hartstikke leuk, wij moesten erom lachen’. Dan doet het zeer als mensen zo negatief op je moeder reageren. Ze gunde mij het geluk en deed haar best voor mij.”

Ze herhaalt wat ze al tegen een presentator van RTL Boulevard zei: “Mensen thuis en kinderen op school wordt aangeleerd om niet te pesten, maar volwassenen zeggen maar van alles op Twitter en Facebook. In het begin heb ik er wel wakker van gelegen, maar inmiddels niet meer. Ik ken die mensen tenslotte niet. En als ik dan toch positieve reacties krijg van anderen, denk ik: nee, klaar met die negatieve reacties.”

Merel SchutRTL

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden