null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Pas jij noodgedwongen je vakantie aan? ‘Ik begrijp niet dat iedereen zo moeilijk doet’

Een groot deel van Nederland is donkerrood op de Europese coronakaart en dat is het hoogste risiconiveau. Dit kan gevolgen hebben voor je vakantieplannen naar het buitenland. Wij vroegen aan jullie op onze Facebook-pagina hoe jullie vakantie gaan vieren deze zomer, en er kwamen ontzettend veel reacties.

Wil je meepraten met Margriet? We vragen regelmatig om mooie herinneringen, leuke tips en grappige verhalen op onze Facebook-pagina.

Naar het buitenland

Zo laat lezeres Esther Sloots Kooistra weten gewoon richting het zuiden te gaan: “Ik laat mijn vakantie er niet door bederven en ga gewoon drie weken naar Zuid-Frankrijk.” En lezeres Tjarda Adema-Platvoet is van plan via het water naar het buitenlandse bestemming te vertrekkwn: "Ons plan is nog steeds om de trossen los te gooien in Enkhuizen en als volgende stop aan te leggen in Zweden. Daar is vooralsnog maar één vaccinatie verplicht. Mocht het toch nodig zijn om in quarantaine te gaan, dan hebben we met zes dagen op zee het grootste deel er al op zitten.”

Ook Frank Oostdam van de reiskoepel ANVR laat in Het Parool laat weten dat je op dit moment prima op reis kunt: “Iedereen is in paniek en denkt dat Europa als een oester gaat sluiten voor Nederlanders. Dat zal echt niet het geval zijn. Al was het maar omdat veel landen afhankelijk zijn van het toerisme.”

Lees ook:

Verrassend: déze mensen reizen het vaakst alleen

Volgend jaar pas

Petra Kok van TUI laat in Hart van Nederland weten dat we nog steeds voorbereid op reis moeten gaan: “We drukken het iedereen steeds op het hart: check de week voor je vakantie de inreisvoorwaarden van het betreffende land. Naar welk land je ook gaat.”

Lezeres Joos Golden vindt dat we prima een jaartje in eigen land kunnen blijven: “Ik begrijp niet dat iedereen zo moeilijk doet over een keertje niet op vakantie gaan. Laten we denken aan de veiligheid, deze vooropstellen en nu extra voorzichtig zijn.”

Tekst | Tara Beck

Beeld | Getty Images

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden