Margriet logo
null Beeld ANP, Getty Images, privébeeld.
Beeld ANP, Getty Images, privébeeld.

PREMIUM

Owen Schumacher: ‘Overdag naar de bioscoop gaan voelt als ouderwets spijbelen’

Comedian, presentator en tekstschrijver Owen Schumacher (55) werd bekend dankzij Kopspijkers en Koefnoen. Met Koefnoen Live staat hij t/m maart in het theater, met bekende én nieuwe persiflages en types. Zie koefnoen.nl voor de speellijst.

null Beeld

1. Franse taal

“Vroeger gingen we altijd met vakantie naar Italië, maar onder druk van mijn dochters willen we minder vliegen. Nu gaan we met de auto naar een vaste plek in Frankrijk. Ik ben verslingerd aan Frankrijk. Met de app Duolingo leer ik Frans en ik heb een cursus Frans gedaan aan de Alliance Française.”

2. Pet

“Sinds mijn zeventiende draag ik buiten altijd een pet. Ik ben daarmee begonnen omdat ik het wel stoer vond staan, anders dan anderen. En nu voel ik me bloot als ik geen pet draag. Ik ben inmiddels ook kaal, dus in de zomer beschermt de pet tegen de zon. En in de winter tegen de kou. Ik ben geen hoedenman, dat is echt een ander type.”

null Beeld

3. Bios

“Ik vind het heerlijk om overdag naar de bioscoop te gaan. Wandelend met mijn camera ga ik daarheen. Het voelt als ouderwets spijbelen, terwijl het leven om je heen doorgaat. Je bent even in een heel andere wereld.”

4. Fotografie

“Straatfotografie geeft mij ruimte in mijn hoofd. Ik doe het vooral voor mijn plezier, maar ik heb ook exposities gehad en ik zet mijn foto’s op Instagram (@schumacherowen). Het dwingt me om naar buiten te gaan en écht te kijken. Ik fotografeer mensen die worstelen en er het beste van proberen te maken. Net als in mijn comedy-werk kijk ik met een liefdevol ironische blik naar de wereld.”

5. Lezen

“Een paar jaar geleden zijn we kleiner gaan wonen. Veel boeken heb ik toen weggeven aan verzamelaars of aan een straatbieb. Er gaat niets boven het gevoel van een boek in je handen, maar ik lees nu veel op mijn e-reader.”

Tv

“Een guilty pleasure is slechte tv kijken, bijvoorbeeld naar Ik vertrek-achtige programma’s. Heerlijk, die personages die er ook maar het beste van proberen te maken. Terwijl je aan alle kanten ziet dat het niet gaat lukken; een combinatie van empathie en leedvermaak. Vroeger had ik als excuus dat ik keek om er een parodie op te maken, maar ik ben er inmiddels verslingerd aan geraakt.”

Dorine van der windANP, Getty Images, privébeeld.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden