Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Ouder en milder: ‘Ik voelde me altijd moddervet en minderwaardig, zelfs toen ik lichter was’

broken-scales.jpg

Hoe ouder, hoe milder? Wij vroegen jullie op onze facebookpagina waarin je met de jaren milder bent geworden naar jezelf. En er kwamen veel leuke en ontroerende reacties binnen. Zo vindt de één zichzelf eindelijk een leuke vrouw, maar voelde ze zich eerder altijd moddervet. Een andere lezeres vond dat alles altijd perfect moest, maar staat zichzelf soms ook een foutje toe.

Wil je meepraten met Margriet? We vragen regelmatig om mooie herinneringen, leuke tips en grappige verhalen op onze facebookpagina.

Beter relativeren

Zo zegt lezers Ans Opgenoort: “Ik heb de lat een stuk lager gelegd en maak me niet meer zo druk om wat anderen denken/zeggen. Ik kan beter relativeren. En bewuster genieten van bijvoorbeeld een mooie wandeling in de natuur.”

Jeannette Karsten vindt zichzelf nu een leuke, hippe vrouw. Maar dat was niet altijd zo, vertelt ze. “Ik voelde me altijd moddervet en minderwaardig, zelfs toen ik lichter was. Inmiddels ben ik vijftig en echt flink te zwaar, maar als ik in de spiegel kijk, zie ik nu wél wat een hartstikke leuke, hippe vrouw ik ben.”

Lees ook:
Dit zijn jullie herinneringen aan jeugdvakanties: ‘Op de achterbank met een klef broodje ei’

Een stuk relaxter

In haar creativiteit is Andreja Korhorn nu een stuk milder naar zichzelf en dat werkt toch net wat lekkerder: “Ik haak en brei graag. Eerder was ik daar heel streng in voor mezelf, alles moest perfect. Nu nog wel, maar… ik sta mezelf soms ook een foutje toe. En dat werkt een stuk relaxter.”

Jehanne van der Meer kan nu ze ouder is, beter omdenken : “Door steeds vaker mee te maken dat ik dingen minder goed kan dan voorheen, of minder snel, leer ik blijer te zijn met wat nog wél goed gaat en soms zelfs beter dan eerder. Ik zie mogelijk daardoor ook van anderen eerder wat ze goed doen en let minder op wat nog beter kan.”

Beeld | Getty Images

Ook interessant