MT21 M21 Dromen durven doen Beeld Privébeeld.
Beeld Privébeeld.

PREMIUM

‘Op mijn 69ste ging ik met mijn grote liefde samenwonen’

Erica Pach (70) vond alleen wonen maar ongezellig. Vorig jaar ging ze met haar vriend samenwonen in een bijzondere woning met Japanse tuin.

“Op mijn 64ste ontmoette ik eindelijk de liefde van mijn leven: Hein. Het ging hartstikke goed tussen ons, maar ik was heel erg aan het dubben of ik wilde samenwonen, want ik heb dat niet altijd even prettig gevonden. Aan de andere kant wist ik zeker dat ik niet meer alleen wilde wonen. Een tijdje heb ik een deel van het huis verhuurd aan studenten, maar uiteindelijk besloot ik dat ik toch wel graag met Hein wilde samenwonen. Hij is zo leuk, zo’n schatje, met hem durfde ik het avontuur wel aan.”

Een vuurdoop

“Het was een vuurdoop om ten tijde van de eerste lockdown te gaan samenwonen, want er was niet veel anders te doen dan samen thuis zitten. Maar het was supergezellig. Onze monden staan nooit stil, we hebben altijd wat te bespreken. Ik vind het heel prettig dat Hein zo huishoudelijk is en van lekker eten houdt. We werken alle twee niet meer, dus hebben alle tijd en ruimte om van de geneugten van het leven te genieten. Wel moet hij ergens anders zitten als ik aan het koken ben, want hij wil zich er nogal eens mee bemoeien. Maar ik weet niet anders dan dat veel mannen verschrikkelijk eigenwijs zijn, al kan ik er zelf ook wat van.”

Waar mijn hart ligt

“Ik zou nooit naar Hoorn zijn verhuisd als het niet met hem was, want mijn hart ligt in Amsterdam. Gelukkig wonen we dicht bij het station en ben ik zo in de hoofdstad om mijn vriendinnen van Kleurrijk60plus te ontmoeten. We zijn 70, 72 en 81 en vinden het alle drie verschrikkelijk belangrijk om er goed uit te blijven zien en te laten zien dat het leven niet ophoudt na je 65ste. Veel vrouwen van onze leeftijd durven zich niet zo opvallend te kleden, maar wij wel en dat showen we op ons Facebook- en Instagramaccount.”

Nooit te oud

“Het allerleukst is dat Hein net zo dol op winkelen en kleding is. Hij zag er op onze allereerste date al goed uit, maar dankzij mij is zijn kleding nóg kleur­rijker geworden. Ik geloof dan ook dat je nergens te oud voor bent. Niet om je heel uitgesproken te kleden en ook niet om op je 69ste nog te gaan samenwonen. Je blijft je binnenin echt minder oud voelen dan de wereld je ziet. Mijn moeder werd op haar 75ste nog verliefd!”

caroline van mourik.Privébeeld.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden