Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Persoonlijk

Alexandra: ‘Ik wil het écht onthouden, maar het lukt gewoon niet’

alexandra-ik-wil-het-echt-onthouden-maar-het-lukt-gewoon-niet.jpg

Laatst vroeg ik mijn zoon wat vriend J. ging doen na de zomer. “Ja, eh, hij gaat studeren, maar ik ben even vergeten wat ook alweer.” “En wat ging S. ook alweer doen? Hij heeft het me laatst nog verteld…” Op mijn zoons verjaardag, een ruime maand geleden, hadden we wat jongens over de vloer. Zo vaak zie ik ze niet, dus dan vind ik het leuk om even met ze te praten.

Of ze geslaagd zijn, wat ze gaan doen, hoe ze de coronatijd doorkomen. Dat soort dingen. Maar wat vriend S. ging doen? Geen idee meer! En tja, mijn zoon was het ook kwijt. Hoe kan het dat we dit soort dingen niet kunnen onthouden? Hebben we te veel andere dingen aan ons hoofd?

Vakantie

Ik heb het vooral met de zomervakantieplannen. Voordat iedereen uitvliegt voor een paar weken, spreken we altijd nog met een groepje vriendinnen af. “Wat ga jij doen deze zomer?” “Nou, omdat alles zo onzeker is, gaan we gewoon op de bonnefooi rijden en we zien wel waar we uitkomen. Richting het zuiden.” Je zou zeggen dat ik dát toch wel moet kunnen onthouden. Maar: ik heb dan vier verhalen gehoord. En dan begin ik die verschillende verhalen door elkaar te halen. “Hè, jij zou toch alsnog naar Frankrijk gaan?”, zeg ik tegen vriendin V. “Jullie hadden dat huis toch al heel lang geleden gehuurd, vertelde je me laatst?” “Nee, dat is K., díé gaat naar Frankrijk, wij wilden eerst naar Griekenland maar nu wordt het Zuid-Duitsland, kunnen we rijden.”

Onthouden

Het gekke is, ik ben écht geïnteresseerd, ik wil het écht onthouden, maar het lukt gewoon niet. En dan hebben we het nog niet gehad over wannéér iedereen weggaat. “Ging jij nou gelijk met ons weg? Oh, je gaat volgende week al?” Dat soort dingen. En dan lijkt het als je in een gesprek wéér moet vragen wat diegene ook alweer ging doen, alsof het je eigenlijk geen bal kan schelen. Na twee keer vragen durf ik dan niet meer. Laat maar, ik merk het wel als ik een appje krijg vanuit het zonnige zuiden, of van de camping in Zeeland of op de Veluwe. O ja, dáár gingen ze heen!

Lees ook:
Grappig: déze simpele oefening helpt om dingen beter te onthouden

Niet vliegen

Dit is een raar jaar. En een rare zomer. Ik ben een stuk minder met corona bezig moet ik eerlijk zeggen, en dat vind ik wel fijn. Minder angst voelt sowieso beter. Maar wat betreft de vakantie komt corona dan wel weer flink om de hoek kijken. Wij weten het nog niet. Een gelukkig dat we altijd zo laat zijn met beslissen, want ik ken ook mensen die al huizen gehuurd hadden in zonnige oorden en nu toch niet willen vliegen vanwege corona. Extra gevaar op besmetting en vanwege de onzekerheid of ze dan nog wel terug kunnen. Stel je voor dat er ineens weer een lockdown komt en je vastzit ergens op dat zonnige eiland. Zo lekker is dat dan niet meer.

Avontuur

Dus ja, wie weet wat we gaan doen. Ik bekijk het maar zo: deze vakantie wordt een avontuur. We pakken de auto en gaan rijden, we zien wel waar we uitkomen. En als de scholen weer beginnen en ik zie mijn vriendinnen weer, dan luister ik fijn naar alle vakantieverhalen. En volgend jaar? Dan ga ik het opschrijven!

Alexandra Holscher (54), eindredacteur, is getrouwd en moeder van drie kinderen (16, 20 en 22). Naast haar werk is ze mantelzorger voor haar moeder van 93. Om te ontspannen doet ze aan yoga, bootcamp en zingt ze in een koor. Ze houdt van films kijken en ‘met haar handen bezig zijn’.

Meer blogs van Alexandra lezen?
Dat doe je hier!

Beeld | Getty Images

Margriet 31

Margriet 31 ligt in de winkel! Dit nummer staat vol inspiratie voor een heerlijk ontspannen vakantie in eigen land, maar ook: persoonlijke verhalen, de overgang, unieke natuurhuisjes en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant