Oma stoel make-over

Begin jaren ’90 heb ik met mijn dochter hier op de jaarmarkt een oud, vooroorlogs stoeltje gekocht voor 25 gulden. Mijn plan was om het ooit opnieuw te bekleden.

Jaren heeft het geduurd voor ik de tijd en inspiratie had om het ook werkelijk te doen. Ha-ha! Nog wel in de drukste maand van het jaar, December. Het heeft 5 uur geduurd om het stoeltje te slopen Het was al een keer opnieuw bekleed geweest en ik vermoed dat degene die het gedaan had, gek was op de nietmachine! Op veel plekken zaten er wel 30 of meer nietjes op 10cm2. De spijkers en nietjes met een klein schroevendraaier, mini koevoet en tang verwijderd, aangezien ik geen ‘ontnieter’ heb.

Stoel ontvet met 2 emmers water/ammoniak oplossing, daarna geschuurd, geverfd (met restant verf die ik nog had, zelf de goede kleur gemend) en bekleed. Ook hiervoor heb ik restant stof gebruikt, een gewassen hoofdkussen die ik nog over had voor de zitting en een gewassen tuinstoelkussen voor de rugleuning.

21,33 euro: 1,30 meter stof: http://www.gobelin-stoffen.nl 3 meter siernagelstrips en ca. 70 cm. fyberfill: http://www.wotexmeubelstoffen.nl Totale kosten ca. 30 euro. Ik heb zelfs nog een restje over van het stof om er een (rug)kussentje bij te maken.

Nu begrijp ik ook dat het opnieuw laten stofferen niet goedkoop is, er gaat veel tijd in zitten! Al met al een leuke ervaring en het resultaat is leuk.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden