Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

‘Elke ochtend sta ik stil bij de vraag: wat wil ik vandaag voor iemand betekenen?’

monique-steenvoorden.jpg

Monique Steenvoorden (53) is ervan overtuigd dat elke dag iets goeds doen de wereld mooier maakt.

“Wie veel wordt gegeven, wordt geacht er veel voor terug te geven. Het klinkt misschien wat dogmatisch, maar het is wel mijn motto. Ik ben een ongelooflijk rijk en dankbaar mens. Ik heb goede vrienden, ouders, een prachtige dochter en een liefdevolle man. Ik doe elke dag iets goeds voor een ander, omdat ik positiviteit wil uitdragen. Van huis uit ben ik econoom. Ik werkte als marketing promotion manager met alles wat daarbij komt kijken: bonussen, leaseauto, mooi huis. Toen liep ik buiktyfus op tijdens een reis in Azië en ik overleefde ternauwernood. Ik ben scherper gaan zien hoe ik mijn leven wilde invullen. Ik ging psychotherapie en coaching studeren, boeken schrijven en besefte hoe belangrijk het is om te geven. Sindsdien sta ik elke ochtend stil bij de vraag: wat wil ik vandaag voor iemand betekenen? Dat doe ik heel intuïtief. Ik stuur mijn boek op naar een vrouw die borstkanker heeft, geef de postbode uit Iran een geluksolifantje of breng de patiënten bij mijn moeder op de ziekenhuisafdeling een kaarsje. Ook doneer ik binnenkort voor de derde keer mijn haar aan Stichting Haarwensen. Ik doe dat niet vanuit ego, zo van kijk mij eens goed zijn, maar puur omdat ik iets wil doen voor een ánder. Ik geloof dat goede daden een rimpeleffect veroorzaken. Wat ik geef, geven andere mensen op hun eigen manier door. Dat maakt het leven leuker en de wereld een stukje mooier.”

Monique schreef Het onzichtbare Zien!.

Tekst | Otje van der Lelij
Foto’s | Ester Gebuis (portret Monique)

Dit interview is een onderdeel van het artikel ‘Goeddoen maakt gelukkig’ uit Margriet 2017-28. Je kunt het hele artikel lezen via Blendle of editie 28 nabestellen via Magazine.nl.

Lees ook het interview met ‘goeddoener’ Claudia, zij legt hartenschilderijtjes te vondeling: ‘Ik wil de wereld een beetje mooier kleuren’

Ook interessant om te lezen

Last van donkere kringen onder je ogen? Bekijk dan onderstaande video waarin beautydeskundige Carmen Zomers je uitlegt hoe je ze wegwerkt. 

(Kun je de video niet zien? Bekijk hem dan via deze link)

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant