Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Nog nooit verteld: ‘Ik ben verliefd op onze relatietherapeut’

nognooit19.jpg

Carla (50) moest veel moeite doen om haar man zover te krijgen in relatietherapie te gaan. Nu hij toch heeft toegestemd, is hij er positief over. Carla niet. Ze is verliefd op hun therapeut.

“Vorige week besloot ik dat het over moest zijn. Ik moest ophouden met dat gedagdroom, ik leek wel een puber. De vlinders die ik voelde, die sloegen nergens op: hoe goed kende ik de man nu eigenlijk, die ze in me losmaakte? En ik wilde toch vechten voor mijn huwelijk? Een paar dagen lukte het me om niet aan Luc te denken. Ik probeerde mijn hoofd erbij te houden als mijn man Robert en ik onze opdrachten uitvoerden, die ons dichter bij elkaar moesten brengen. En het lukte zelfs een keer om fijn en met oprechte aandacht voor hem te vrijen.
Drie dagen later was het weer mis. Toen zaten we tegenover Luc en braken de vlinders opnieuw door alles heen. Het is echt te bizar voor woorden. Nu mijn huwelijk eindelijk weer beter lijkt te worden, ben ik opeens verliefd op een ander. En die ander is juist degene die zich inzet om mijn man en mij dichter bij elkaar te brengen: onze  relatietherapeut.

In therapie
“Toen ook onze jongste op kamers ging, ging het rap bergafwaarts. We leken wel huisgenoten die elkaar vooral wilden ontwijken. Op de dag dat ik vijftig werd, barstte ik ’s avonds laat in tranen uit. Ik had een erg leuk feest achter de rug, maar ik realiseerde me dat ik op deze manier, met Robert, niet verder wilde. Ik zei dat ik in therapie wilde, samen met hem. Dat ik anders niet voor de gevolgen kon instaan, dat hij me waarschijnlijk kwijt zou raken. Robert schrok daar erg van. Ik merkte dat hij het eigenlijk niet zag zitten, maar uiteindelijk stemde hij toch in.
De eerste keer zat hij nog knorrig in de stoel tegenover Luc, de relatietherapeut die we via internet hadden gevonden. Niet zo gek ook: in dat introductie-gesprek vertelde ik alleen maar 
wat er niet aan hem en ons huwelijk deugde.
Ik vond Luc meteen geweldig. Hij raakt iets bij mij. Zijn wijsheid, zijn oogopslag, zijn manier van praten, het is zo bijzonder. Hij weet elke keer precies de vinger op de zere plek te leggen. Ik heb mij nog nooit door iemand zo begrepen gevoeld. Dat Robert mij óók begrijpt, nadat Luc mijn woorden voor hem heeft vertaald, voelt minder speciaal. Ik weet het, Luc heeft er voor gestudeerd, het is zijn vak om zo nuchter te zijn en 
vertrouwen uit te stralen. Maar hij raakt mijn hart op een voor mij totaal onbekende manier. Ik verdrink in zijn ogen als hij me aankijkt en mijn lichaam in vuur en vlam zet. Dat Robert en ik weer vrijen, heeft meer met Luc te maken dan hij en Robert weten.

Ik heb Robert voorgesteld om te stoppen met de therapie, maar hij zegt dat hij er juist zo veel aan heeft en dat hij niet het gevoel heeft dat we klaar zijn. Nee, dat denk ik ook niet, maar ik vraag me tegelijk af of het contact dat we nu weer hebben niet alleen maar meer beschadigd zal raken als mijn verliefde gevoelens maar blijven groeien. Een ingewikkelde kwestie; ik weet werkelijk niet meer wat ik moet doen.”

Lees ook:

Nog nooit verteld: ‘Mijn ouders stellen me al mijn hele leven teleur’
Nog nooit verteld: ‘Ik ging naar bed met de man van mijn vriendin’
Nog nooit verteld: ‘Mijn man raakt me al twaalf jaar niet aan’

Ook interessant