Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Nog nooit verteld: ‘Stiekem vloog ik naar Italië. Naar die ander’

fashionable-woman-wearing-high-heel-shoes.jpg

Via de mail werd Marion hevig verliefd op een andere man. Een Italiaan. Ze besloot hem op te zoeken in Rome. Haar man heeft ze daar nooit iets over verteld. 

‘Ik droomde niet alleen over seks, maar over een léven met hem’

“Toen ik die ochtend vertrok, liep mijn man met me mee naar de auto. Hij droeg mijn weekendtas. Ik vond het eng, wilde absoluut niet dat hij erin zou kijken. Dan zou hij niet alleen mijn mooiste jurken, maar ook twee nieuwe lingeriesetjes ontdekken. Dat soort ondergoed draag ik anders nooit. Dus wat moest ik daarmee nu ik een lang weekend in mijn eentje ging uitwaaien op Vlieland? Maar hij zette zonder argwaan mijn tas achter in de auto en trok mij nog even tegen zich aan. ‘Geniet ervan hè, en laat af en toe wat horen,’ zei hij. Toen draaide hij zich om. Hij had geen idee dat ik naar een andere man zou gaan. En niet op Vlieland, maar helemaal in Rome! Ik reed vanaf huis rechtstreeks naar Schiphol. Toen ik was ingecheckt, had ik nog genoeg tijd om koffie te drinken. Daar zat ik dan, alleen. Mijn handen trilden, maar ik twijfelde niet. Al speelde ik met vuur, ik móést dit doen. Toen ik met Giacomo begon te mailen, was verliefd worden het allerlaatste wat ik van plan was. Voor mijn werk had ik een bestelling moeten doen bij zijn bedrijf. Er ging een paar keer iets mis en bij de derde keer belde hij om zich te verontschuldigen, net op het moment dat ik een woedend bericht naar hem tikte. Bij het horen van zijn stem ontspande ik: hij klonk hartelijk en warm. Hij maakte zelfs zó veel indruk, dat ik de hele middag aan hem bleef denken. Toen we weer mailden, ditmaal omdat alles uiteindelijk goed was verlopen, maakten we grapjes over en weer. En we bléven mailen. Voor ik het wist hadden we elke dag contact en werden de mails zelfs seksueel getint.”

Geen passie meer

“Mailen werd appen en later gingen we ook bellen. Altijd onder kantoortijd, want zowel zijn echtgenote als mijn man mochten er niets van weten. Op dat moment voelde ik me er nog niet schuldig over. Ik ben al jaren gelukkig getrouwd, mijn man is mijn beste maatje. Samen hebben we twee dochters. Maar spannend is het allang niet meer. We vrijen nog wel en dat is ook best bevredigend, maar vurig, nee. Ik denk dat de fantasieën van mijn man ook allang niet meer over mij gaan en het kan best zijn dat hij weleens porno kijkt. Voor mij was mijn contact met Giacomo net zoiets. Al had ik dan persoonlijk contact met een andere man, ik zag dat niet als bedreiging voor mijn huwelijk. Het was immers op afstand, het zou vast weer overwaaien en dan zou ik gewoon doorgaan met mijn normale leven.”

Nerveus in het vliegtuig

“Maar het waaide níét over. Ik werd echt verliefd. Ik droomde niet alleen over seks met deze Italiaan, maar zelfs over een léven met hem. Belachelijk natuurlijk, want ik had hem nog nooit ontmoet. Daar verlangde ik echter wel steeds meer naar. En hij ook. We kenden elkaar vijf maanden toen ik het niet langer volhield. Mijn huwelijk begon er ook onder te lijden, ik was altijd met mijn gedachten ergens anders en kon steeds minder van mijn man verdragen. Tegen hem loog ik dat ik wat overwerkt was en er behoefte aan had om in mijn eentje naar dat huisje op Vlieland te gaan waar we ook weleens samen waren geweest. Gelukkig stelde hij niet veel vragen. Stiekem boekte ik een ticket naar Italië. Mijn man en ik hebben beiden een eigen bankrekening, anders had dat niet gekund. Giacomo vond het fantastisch dat ik kwam. Hij verzon ook een smoes voor zijn vrouw en regelde een hotel in de binnenstad van Rome.
Bloednerveus zat ik in het vliegtuig. Ik dacht aan mijn man, die ik zo bedroog. Als dit ooit zou uitkomen, zou hij gek worden. Maar als ik eraan dacht hoe Giacomo mij straks van het vliegveld zou halen, vergat ik alles. Mijn droom duurde tot het moment dat ik tegenover hem stond.”

Droom aan duigen

“Hoewel ik dacht dat ik mij een goed beeld van hem had gevormd, door het uitwisselen van foto’s, was hij dikker dan ik dacht. En klein. Wat stom dat ik nooit naar zijn lengte had gevraagd! Ik torende hoog boven hem uit op mijn hakken en voelde direct dat ik hem fysiek niet aantrekkelijk vond. Het kletsen in zijn auto ging me wel gemakkelijk af, maar toen we op de hotelkamer waren en Giacomo mij wilde zoenen, hield ik dat af. Hoewel ik zei dat ik nog even aan hem moest wennen wist ik het al: ik had een gigantische fout gemaakt. Die mooie lingeriesetjes zou ik nooit aantrekken. Toch hebben we drie dagen samen doorgebracht. Af en toe was dat best gezellig. En Rome is overweldigend. Maar Giacomo was teleurgesteld dat ik niet wilde vrijen, en ik was verdrietig omdat mijn droom aan duigen lag. Mijn Italiaan was niet de sprookjesprins die ik mij had voorgesteld en ik kon bijna niet geloven dat ik zo ver was gegaan in het bedriegen van mijn man. Twee keer belde ik hem, vanaf de hotelkamer, telkens bang dat er straatgeluiden zouden klinken die duidelijk maakten dat ik niet op Vlieland zat. Liever hield ik het bij appjes. ‘Ik mis je zo,’ schreef ik. En ik had het nog nooit zó gemeend. Wat was ik blij toen mijn vliegtuig vertrok. Van Giacomo had ik beleefd afscheid genomen; het was duidelijk dat we nooit meer contact zouden hebben. De hele terugreis heb ik zitten huilen. Om een verloren droom, en om de confrontatie met de slechte kant van mezelf. Weer in Nederland reed ik gehaast naar huis. Mijn man zat op de bank en keek stralend op toen ik binnenstapte. Dolgelukkig ben ik tegen hem aangekropen. Dit is nu twee jaar geleden en mijn tripje is nooit uitgekomen. Giacomo heb ik inderdaad nooit meer gesproken en mijn eigen relatie is beter dan ooit. Maar ik verbaas mij nog altijd over wat ik indertijd heb gedaan. Dat je in een verliefdheidsroes zó ver kunt gaan, is toch eigenlijk niet te geloven?”

Tekst | Lydia van der Weide
Foto | iStock

De namen in deze tekst zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Ook (anoniem) een geheim delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar Lydia van der Weide: redactie@margriet.nl.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant