null Beeld

Nog nooit verteld: ‘Sinds mijn scheiding is dít type seks voor mij heel belangrijk’

Marijn (47) had tijdens haar huwelijk nog maar zelden seks met haar man. Ze miste het ook niet. Sinds ze een nieuwe vriend heeft, is dat wel anders. Hij weet haar precies op de juiste manier op te winden. En dat is door haar te domineren.

“Als ik terugkijk, heb ik altijd al iets met ruige seks gehad. Ik herinner me een vriendje op mijn negentiende. Hoewel hij eigenlijk helemaal niet zo aardig was en mij weinig aandacht gaf als we samen uitgingen, vond ik hem verslavend lekker in bed. In de kroeg ergerde ik me aan zijn egocentrische gedrag, maar tijdens het vrijen was dat juist opwindend. Ik protesteerde niet als hij me stevig tegen het bed drukte of hard in mijn haren greep. Wanneer hij in slaap viel bleef ik achter met een gevoel ‘gebruikt’ te zijn. Met mijn verstand wees ik dat af, wees ik hém af en mezelf nog meer. Maar ik wist heel goed dat ik, terwijl we bezig waren, er juist van had genoten.”

Geen seksdrive meer

“Toen ik de man ontmoette met wie ik later zou trouwen en op wie ik verliefder werd dan ooit tevoren, raakte mijn verlangen naar wilde seks op de achtergrond. Alles wat mijn geliefde met mij deed was magisch genoeg. Maar nadat ons kind was geboren, verdween de passie. Hij wilde altijd hetzelfde standje, áls hij al wilde. En initiatief nemen bleek niet mijn sterkste punt. Zo zakte ons seksleven volledig in. Als je het zelden doet, verdwijnt je seksdrive, heb ik ontdekt. In de laatste tien jaar dat we samen waren, vreeën we hooguit een paar keer per jaar. En ik vond het niet eens erg. Daar kan ik mij nu niets meer bij voorstellen. Sinds mijn scheiding is seks voor mij bijna net zo belangrijk geworden als eten, drinken en slapen. Maar dan wel seks op een bepaalde manier, met één unieke man. Toen mijn echtgenoot en ik uit elkaar gingen, pal nadat onze zoon het huis uit ging, zat ik flink in de put. Een goede vriendin was mijn redding. Zij, net als ik gescheiden, was aan haar tweede jeugd begonnen, zoals ze dat noemde. Ze had jongere minnaars, ging veel uit en zelfs naar kinky feesten. Hoewel ik haar verhalen over dergelijke feesten heftig vond, trok het me ook aan. Op een dag zou ik meegaan. Mijn vriendin had kleding voor me. Dat ik zo was afgevallen van alle stress rondom mijn scheiding kwam goed uit. Dat jurkje, van rubber nota bene, stond me sexy. Hoge zwarte laarzen eronder, mijn haren opgestoken, mijn ogen zwart omlijnd en knalrode lippen: ik voelde weer iets van mijn vroegere zelfvertrouwen terugkomen.”

'Hoewel hij de meester is, ben ik in wezen degene die alles bepaalt in bed'

Intense blikken

“Toch werd het eens maar nooit meer. Ik heb er heerlijk gedanst en er mijn ogen uitgekeken naar alle andere mensen, die zich eveneens spannend en uitdagend hadden aangekleed. Maar na een tijdje werd het me te vrij. Seksuele handelingen open en bloot om mij heen zien, dat trok ik niet na al die jaren in een keurig huwelijk. Sowieso is seks voor mij iets wat je met z’n tweeën beleeft. Toch ben ik ontzettend blij dat ik naar dat feest ben gegaan. Want daar heb ik Joost leren kennen. Een man die mij ruim een uur met zijn ogen fixeerde voordat hij me aansprak. Toen was hij heel direct. ‘Volgend weekend kom je bij mij,’ zei hij. ‘Waar zal ik je ophalen?’ Zijn langdurige blikken hadden me al overrompeld. Dit voorstel deed dat nog meer. Dus zei ik ja. Intuïtief wist ik dat dit mijn leven zou gaan veranderen. En al vond ik het doodeng om zomaar mijn adres aan een onbekende te geven, ik deed het wel. Joost bleek een Dom, een Meester; een man die aan BDSM (Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism, red.) doet en daar de dominante rol bij heeft. Dat kan eng klinken, maar er is nog nooit iemand geweest die zo respectvol met mij is omgegaan als hij. Dat eerste weekend hebben we alleen gepraat. Elkaar afgetast. Hij zei dat hij in mijn ogen had gezien dat wij ietsvoor elkaar konden betekenen. Dat ik hem zou kunnen geven wat hij nodig had en hij mij kon geven waar ík een enorme behoefte aan had, al wist ik niet eens dat ik dat zocht. Hij vertelde me alles over BDSM. Over dat er veel vooroordelen zijn, dat er mensen zijn die het eng vinden of gestoord, maar dat het alleen maar een samenspel is tussen twee mensen die daar allebei volledig in toestemmen en sámen de vorm bepalen, en dat die ook heel ‘soft’ kan zijn. Hij had een vriendin gehad die zijn sub was - de onderdanige, of de slavin, al houd ik niet van dat woord - maar dat was uit. Hij had nu een vacature, grapte hij. Toen hij dat zei, was ik allang verkocht. Ik vond hem ontzettend aantrekkelijk, zowel zijn uiterlijk als zijn zelfverzekerde houding. En wat hij vertelde, sprak me ook erg aan.”

'Sinds mijn scheiding is seks voor mij bijna net zo belangrijk als eten, drinken en slapen. Maar dan wél op een bepaalde manier'

Totale overgave

“We zijn op ontdekkingsreis gegaan. Heel voorzichtig, Joost besefte goed dat het voor mij allemaal nieuw was. Maar ik bleek een vlotte leerling. Hoewel hij de Meester is, was en ben ík degene die in wezen alles bepaalt. Ik ben met hem een nieuwe dimensie in gestapt, die zo veel meer omvat dan enkel seks. Het gaat om overgave. Bij hem durf ik mij voor het eerst echt over te geven en dat zorgt voor een enorme rust. Ik heb ADHD, maar sinds ik met Joost ben, slik ik daar geen medicijnen meer voor. We doen allerlei soorten spelletjes. Pijn, waar mensen toch meteen aan denken als ze de term BDSM horen, is daarbij slechts een klein onderdeel. Een béétje vind ik nog wel opwindend, maar daar ligt niet mijn fascinatie. Het gaat veel meer om de macht uit handen geven. Om mij in dienst te stellen van. Dat dit kan, in een veilige en liefdevolle omgeving, is iets ongekends voor mij en geeft me het gevoel compleet te zijn. Ik leef als nooit tevoren. Iedereen ziet dat aan me, iedereen roept hoe goed Joost mij doet. Maar niemand weet hoe dat precies komt. Dat gaat ze ook niets aan. Wat wij doen in de slaapkamer kan oordelen oproepen, veroordelingen vooral, maar wij hebben het geweldig samen en daar gaat om.”

Tekst | Lydia van der Weide

De namen in deze tekst zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Ook (anoniem) een geheim delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar Lydia van der Weide: redactie@margriet.nl.

Dit verhaal komt uit Margriet 25/26 – 2017

Bekijk ook:

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden