Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Nog nooit verteld: ‘Ik chat stiekem met andere mannen’

nog-nooit-verteld-ik-chat-stiekem-met-andere-mannen.jpg

Hoewel Simone gelukkig is getrouwd en in het echte leven nooit een ander zou willen, leidt ze online een dubbelleven. Ze staat namelijk op een datingsite. 

“Ik weet nog precies wanneer ik mij heb aangemeld. Het was op een kille maandagavond en ik was in mijn eentje thuis. Zoals zo vaak.”

Digitaal flirten

“Sinds mijn man actief is geworden in de politiek, is hij wel drie avonden in de week weg. Ik steun hem, maar leuk is niet. Ik had gehoopt dat we – nu de kinderen uit huis zijn – meer tijd voor elkaar zouden hebben, maar dat zit er voorlopig helaas nog niet in.”

“Chagrijnig zapte ik langs verschillende zenders. Ik belandde in een programma over online dating. Een vrouw vertelde hoe spannend dat was. Ze sprak haast nooit af, zei ze, het ging haar vooral om het digitale flirten. Ze keek er zo ondeugend bij dat ik er helemaal door aangestoken werd.”

‘Het avontuur zoeken’

“Internetdaten had mij al eerder getrokken. Toen een alleenstaande vriendin van mij dat besloot te gaan doen, had ik haar geholpen met een profieltekst aanmaken en ik had gesmuld van alles wat ze erover vertelde. Natuurlijk vond ik het fijn voor haar dat ze al na drie dates een fijne vent vond, maar van mij had haar zoektocht nog wel langer mogen duren. Ik kreeg maar niet genoeg van haar verhalen.”

“En ja, ik had wel eens gedacht: kon ik dat ook maar uitproberen. Maar al voel ik mij soms eenzaam, ik heb al 28 jaar een goed huwelijk, dus wat had ik op dat soort sites te zoeken? Tot ik die vrouw op tv hoorde praten enn ik besefte: ik hoef natuurlijk helemaal niet af spreken. Ik kan het ook alleen bij chatten houden, met getrouwde mannen die net als ik het avontuur zoeken.”

SecondLove

“Met kriebels in mijn buik ben ik gaan surfen. Al snel kwam ik uit bij SecondLove, een ontmoetingssite voor gebonden mensen. Die eerste avond keek ik alleen. Ik durfde me nog niet aan te melden, bang voor wat er dan zou gebeuren. De avond erna waagde ik het er toch op. Ik was te nieuwsgierig en dacht: ik kan me toch weer afmelden als het niet bevalt?”

“Wat was het leuk om een tekst op te stellen. En om geschikte foto’s uit te kiezen. Daar wilde ik niet te herkenbaar op staan, tegelijk moest het wel een indruk geven. Toen ik eenmaal online stond was mijn eerste indruk van de mannen op SecondLove niet best. Ik werd een paar keer benaderd door types die direct toespelingen maakten op seks en dat vond ik erg banaal.”

Lees ook: Nog nooit verteld: ‘Ik heb geld gestolen van mijn date’

Vertrouwd

“Maar toen was er een man van mijn leeftijd die juist heel aardig overkwam. We raakten in gesprek over ons huwelijk en de tijd vloog voorbij. Toen mijn man app’te dat hij onderweg naar huis was, spraken we af om binnenkort verder te kletsen. Binnen een week voelde hij al zo vertrouwd dat het was alsof ik hem al heel lang kende.”

‘Part of the game’

“Ik ben nu al ruim een jaar actief op SecondLove en ik vind het verslavend leuk. Ik hoor veel verschillende verhalen en geniet daar enorm van. Ik heb veel geleerd en een hoop mensenkennis opgedaan. Sommige mannen klagen enorm over hun vrouw. Maar ik spreek ook mannen die veel van hun vrouw houden. Het contact dat ik heb, is altijd weer anders. Soms blijft het gewoon bij kletsen over dagelijkse dingen. Andere keren zijn de gesprekken heel erotisch. Het komt ook voor dat iemand mijn hoofd echt op hol brengt.”

“Toch ben ik nog nooit in de verleiding gekomen om af te spreken, terwijl ik heus wel aardige en soms ook heel aantrekkelijke mannen ontmoet. Maar ik vind de digitale wereld wel zo veilig. Ik kan delen wat ik wil, maar ik kan ook weer weg als ik er genoeg van heb. Dat is prettig in zo’n omgeving die toch vaak fake is. Ik weet nooit of ik mannen kan vertrouwen, of ze wel echt zijn wie ze zeggen. Maar dat geeft niet, dat is allemaal part of the game.”

Tweede leven

“Mijn man vindt het apart dat ik niet meer klaag dat hij zo vaak weg was. Ook is hij verbaasd dat ik haast altijd nog wakker ben als hij laat thuiskomt. Hij heeft er geen idee van dat ik pas op het moment dat ik zijn sleutel in het slot hoor mijn chatvensters afsluit. Natuurlijk heb ik me vaak schuldig gevoeld tegenover hem, vooral in het begin. Toen heb ik regelmatig overwogen het hem toch maar op te biechten.”

“Maar ik durfde het niet. Stel dat hij zou zeggen dat hij het absoluut niet goed vond? Zou ik er dan echt mee stoppen? Nee, vreesde ik: ik vond het gewoon te leuk en wilde nog veel meer uitproberen. Dus leek het me beter het voorlopig te verzwijgen en over een tijdje nog eens te zien of ik hem erbij zou betrekken. Maar dat is er nooit van gekomen, terwijl SecondLove echt mijn tweede leven is geworden.”

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Geen vreemdgaan

“Toch zie ik dit niet als vreemdgaan. Er is toch niet echt fysiek contact? Mijn man komt sowieso niets tekort. Niet qua seks en niet qua aandacht. Ik chat namelijk alleen als hij niet thuis is. Als hij zich bezighoudt met zijn eigen hobby: de politiek. Niet gek toch, dat ik dan ook wat voor mezelf doe? Maar zodra hij weer thuis is ben ik iedereen vergeten. Hij is de enige die echt telt voor mij. En daar gaat het toch om?”

‘Ik vind dit behoorlijk onschuldig’

“Hij weet nu, na een jaar, nog altijd van niets. En schuldig voel ik me gelukkig niet meer. Een tijdje geleden heeft hij me het namelijk heel makkelijk gemaakt. We keken samen naar een talkshow over ontrouw. Een gebonden vrouw vertelde dat ze soms cyberseks had met anderen. Ik zei zo rustig mogelijk tegen mijn man: ‘Wat vind jij daar nou van? Is dit bedrog, of niet?’ Ik klonk laconiek – dat hoopte ik tenminste – maar ik stond strak van de spanning.”

“Wat als hij me nu opeens aan zou kijken en zou vragen: ‘Hoezo wil je dit weten?’ Maar hij lachte. ‘Welnee’, zei hij. ‘Iedereen flirt toch wel eens, op straat of in een winkel? Ik vind dit behoorlijk onschuldig’. ‘Godzijdank’, dacht ik, en haalde opgelucht adem. Sindsdien heb ik het gevoel dat ik carte blanche heb en geniet er simpelweg van dat mijn wereld zo veel groter en zo veel spannender is geworden.”

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-06. Je kunt deze editie hier nabestellen

Ook interessant