Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Nog nooit verteld: ‘Niemand weet dat ik een jonge minnaar heb’

nog-nooit-verteld-niemand-weet-dat-ik-een-jonge-minnaar-heb.jpg

Na haar scheiding zat Brenda (48) diep in de put. Een vrijblijvende amourette met een jonge minnaar heeft haar weer levenslust gegeven.

“Zelfs mijn ex moest toegeven dat ik er goed uitzag. ‘Wat ben je stralend’, zei hij vorige maand bij onze advocaat, verbaasd bijna. Alsof hij had verwacht dat ik altijd dat verpieterde vogeltje zou blijven van de eerste maanden na onze scheiding. Ik zei uitdagend: ‘Het is nog nooit zo goed met me gegaan.’ Ik zag aan zijn blik dat hij dat niet leuk vond. Net goed: híj is degene die de stekker uit ons huwelijk trok. Wat heb ik daar onder geleden. Maar dat is voorbij en het klopt wat ik zei: het gaat beter dan ooit. Dat komt omdat ik een toyboy op de kop heb getikt. Een scharrel, een vrijblijvende minnaar die een stuk jonger is dan ik en die mijn zelfvertrouwen naar ongekende hoogte stuwt.”

Jonge minnaar

“Buiten twee vriendinnen weet niemand ervan: zo’n vrijblijvende amourette is níets voor mij. Dat is tenminste wat iedereen denkt, inclusief – tot voor kort – ikzelf. Maar het kan gek lopen! Natuurlijk kwam mijn scheiding niet uit de lucht vallen. Mijn relatie liep al lange tijd niet lekker. Ik dacht: straks, als de kinderen het huis uit zijn, moeten we er weer eens goed aan trekken.”

‘Thuis vloog ik tegen de muren op’

“Dat mijn toenmalige man heel andere plannen had voor als we weer met z’n tweeën zouden zijn, daarvan had ik geen idee. Tot hij doodleuk aankondigde dat hij bij me wegging. Daar zat ik dan: alleen, na een relatie van 25 jaar. Mijn twee jongens woonden allemaal zelfstandig en hadden mij niet meer nodig. Gelukkig had ik mijn werk, maar als ik thuis was, vloog ik tegen de muren op. Net toen ik dacht dat het niet erger, niet eenzamer kon worden, waande het coronavirus door Europa en werd thuiswerken het devies. Urenlang dwaalde ik met de hond over straat, vaak met tranen op mijn wangen. Hoe kon ik mijn leven weer kleur geven in deze rare, nieuwe wereld?”

Vrijblijvend flirten op een datingsite

“Mijn beste vriendin wist daar het antwoord op. ‘Ga chatten’, zei ze. Zelf had ze drie jaar eerder een leuke partner gevonden via een datingsite. Toen ik ertegenin bracht dat ik het nog veel te vroeg voor een nieuwe man vond, zei ze dat ik toch gewoon vrijblijvend kon flirten? Juist nu met corona kon ik het beter digitaal houden. Zij hielp me met mijn profiel en stelde, zonder dat ik het wist en eigenlijk vooral als grapje, de leeftijdsgrens ruim in. Zo kon het gebeuren dat ik een bericht ontving van Timo, een man van net dertig. In het begin had ik dat niet eens in de gaten. Ik keek niet naar zijn leeftijd, alleen naar de foto, en dacht: wauw. Zijn bericht was ook leuk, vol humor.”

Lees ook: Relatietherapie: ‘Perfectionisme en burn-out beginnen de relatie te beïnvloeden’

Het verlangen naar die jonge minnaar

“Toen ik door kreeg dat hij zoveel jonger was, hadden we al heel wat uitgewisseld en vond ik het jammer om het contact zomaar af te breken. En omdat ik toch niet van plan was om af te spreken en dit alleen als tijdverdrijf zeg, dacht ik: ik ga hier gewoon van genieten. Ik had er nog geen idee van, hoe iemand onder je huid kan kruipen als je dagelijks contact hebt. Ik hield hem een maand of twee op afstand – toen wilde ik hem net zo graag zien als hij mij. Want zijn berichtjes hadden me weer plezier in het leven gegeven. Hij kon zo grappig schrijven. En hij was zo brutaal. We spraken over alles, zelfs over seks en ik had me zelfs een keer laten verleiden tot het sturen van een close-up van mijn borsten – natuurlijk zonder gezicht.”

De spanning

“Dat had ik nooit van mezelf verwacht. Ik ben normaal gesproken erg terughoudend met mannen, heb ook niet veel ervaring. Voor mijn ex-man had ik slechts met twee mannen het bed gedeeld. Maar wat had ik zin om dit spannende heerschap te zien, te zoenen, me helemaal te laten gaan. Tegelijk durfde ik niet: wat moest hij nu met een uitgebluste vrouw van achterin de veertig? Maar toen ik op een avond voor de spiegel stond te twijfelen, moest ik toegeven dat ik er helemaal niet slecht uitzag.”

‘Misschien was hij wel een gevaarlijke gek?’

“Door alle ellende van de scheiding was ik flink afgevallen en door al het flirten was er een vrolijk, levendig vlammetje in mijn ogen te zien. Wat kon mij het schelen, zei ik tegen mezelf. Eén ontmoeting, één keer seks met deze veel jongere man met wie de spanning de afgelopen maanden zo was opgebouwd: dat mocht ik mezelf toch wel gunnen? Ik nodigde hem bij mij thuis uit. Vlak voor hij aanbelde overwoog ik nog om het huis te barricaderen. Misschien was hij wel een gevaarlijke gek?”

Allesbehalve moederlijke gevoelens

“Toen ik de deur open deed stond daar een sympathieke jongen die qua leeftijd haast mijn zoon kon zijn. Maar mijn gevoelens voor hem waren alles behalve moederlijk. Na een half uurtje praten drukte hij zijn warme lippen op de mijne en tilde me op, alsof ik een veertje was, en bracht me naar de slaapkamer. Daar heeft hij me bemind zoals ik nog nooit bemind ben. Hij had veel meer ervaring dan ik en focuste helemaal op mij. Wel even anders dan mijn ex, die voornamelijk aan zichzelf dacht, en met wie het bovendien al jaren hetzelfde riedeltje was.”

Na een halfjaar

“Het is niet bij die ene ontmoeting gebleven. We zijn een halfjaar verder en zien elkaar bijna elke week. Altijd bij mij thuis. Veel meer dan vrijen doen we niet, toch doe ik hem tekort als ik zeg dat het alleen om de seks gaat. Want wat hebben we een lol. Wat voel ik me heerlijk bij hem. Hij laat me lachen, huilen en ook nog eens sidderen van genot: prachtig toch? Maar nee, verliefd ben ik niet: daarvoor zijn we te verschillend, en dan gaat het niet alleen over leeftijd. Bovendien gaat Timo over een paar maanden voor zijn werk naar Canada.”

Het hoofdstuk afsluiten

“Daar zie ik tegenop, want wat zal ik hem missen. Tegelijk weet ik dat het goed is: ik moet weer verder, het echte leven in. Maar wat doet hij me goed. Ik ben met opgeheven hoofd door alle scheidingsperikelen gerold en ik heb energie voor tien gekregen om het huis, dat nu op mijn naam staat, helemaal op te knappen. Mijn werk loopt als een trein, ik onderneem leuke dingen met vriendinnen en zelfs mijn zoons zijn trots op mij dat ik het in mijn eentje zo goed red. Zij zouden eens moeten weten hoe dat komt. Maar dat gaat ze niets aan, dit is míjn geheim.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Tekst | Lydia van der Weide
Beeld | Getty Images

Ook interessant