Margriet logo
null Beeld

Nog nooit verteld: ‘Mijn vrouw wil geen seks, dus ga ik vreemd’

De vrouw van Adriaan lijdt aan een chronische ziekte en daardoor zit vrijen er niet meer in. Adriaan houdt veel van zijn vrouw en is niet van plan haar in de steek te laten. En zijn seksuele behoeftes? Die bevredigt hij in het geheim.

“Ik denk dat veel mensen mij zouden veroordelen als ze wisten wat ik doe. Ze zouden me een schuinsmarcheerder noemen, een ordinaire vreemdganger. Zelf zie ik dat anders, ik voel mij ook niet schuldig over mijn ‘verborgen leven’. Het is voor mij de enige manier waarop ik er voor mijn vrouw kan zijn zoals ik dat graag wil. En ik weet zeker dat ik juist door mijn geheim een betere man voor haar ben. Mijn vrouw en ik zijn achttien jaar samen. Zij is een stuk jonger dan ik. In het begin van onze relatie hadden we een goed liefdesleven. Maar na de geboorte van onze zoon liet mijn vrouw me weten dat seks voor haar eigenlijk niet meer hoefde. Ze wilde het nog weleens doen om mij een plezier te doen, maar het was duidelijk dat ze zelf weinig enthousiast meer was. Het gebeurde alleen maar op mijn initiatief en voelde als een verplicht nummer. Dat deed mij pijn. Het is geen fijn gevoel om je niet meer gewild, niet welkom te weten. Erover praten bleek lastig, daar hadden we beiden moeite mee. Misschien had ik het meer moeten proberen, maar ik had weinig hoop op verbetering. En toen bleek mijn vrouw een chronische ziekte te hebben. Dit maakte vrijen nog veel ingewikkelder voor haar. Voor mij was duidelijk dat het met ons seksleven nooit meer goed zou komen. Daar zat ik dan, als gezonde man met mijn behoeftes. Scheiden was geen optie voor mij. Ik heb eerder gezien hoe ingrijpend dat is en wat een verdriet daaruit voortvloeit. Bovendien is mijn relatie met mijn vrouw verder veel te goed. Ik hou zielsveel van haar én van mijn zoon. Ik wil beiden niet in de steek laten, nog los van de zorg die mijn vrouw nodig heeft en die ik haar graag wil geven. Maar ik merkte wel dat ik leed onder het feit dat we nooit meer seks hadden. Ik werd er chagrijnig van, depressief zelfs. Ook op mijn werk functioneerde ik niet goed meer. Misschien dat andere mannen zich op erotisch vlak geheel kunnen wegcijferen, maar ik kon dat niet. En ik besloot naar een praktische oplossing te zoeken.”

‘Door mijn seksuele contacten ben ik een lievere man voor mijn vrouw’

Intimiteit buiten de deur

“Via internet kwam ik in contact met een leuke vrouw bij wie ik mijn verhaal kwijt kon. Ook zij was getrouwd, maar net als ik kon ook zij haar seksuele behoeftes niet meer delen met haar echtgenoot. Wij hadden goede gesprekken, die soms erotisch getint waren. Uiteindelijk kwam het tot een afspraak, waarbij we al onze dromen en fantasieën werkelijkheid lieten worden. Het was fantastisch, ik knapte er zó van op. We zagen elkaar vaker en dat deed me elke keer zo veel goed. Mijn huwelijk werd er weer beter door. Ik werd rustig en stabieler, een lievere man ook voor mijn vrouw. Misschien had ik het haar moeten vertellen, maar ik was bang dat ik haar erg zou kwetsen. Zij vroeg ook nergens naar, terwijl ze moet hebben gemerkt dat ik opleefde. Ik wil mijn zwijgen niet goedpraten, maar ik heb wel sterk de indruk dat mijn vrouw er ook absoluut niets van wíl weten dat ik het buiten de deur zoek. Het contact met mijn minnares heeft vier jaar geduurd. Het ging niet puur om de seks; als ik haar zag, had ik echt een verliefd gevoel. Toch heb ik nooit overwogen met haar verder te gaan. Onze interesses en gewoonten lagen te ver uit elkaar en boven alles was en bleef mijn vrouw mijn nummer één. Tot onze grote spijt is mijn minnares vanwege het werk van haar man naar de andere kant van het land verhuisd. Toen ons contact voorbij was, viel ik in een gat. Mijn verlangen naar intimiteit was nog steeds hevig aanwezig. Hoe kon ik opnieuw een lieve vrouw vinden die geen bedreiging voor mijn relatie zou zijn? Ik ben weer op internet gaan surfen. Daar vond ik een vrouw die massages deed en mij tot slot een hoogtepunt zou bezorgen.”

Massage onder werktijd

“De eerste keer dat ik naar haar toe ging, was ik erg gespannen. Gelukkig stelde zij me snel gerust. Wat ik het liefst wilde, knuffelen en vrijen, kon leg ik de bezoekjes af onder werktijd. Omdat ik veel onderweg ben, valt dat niet op. Meestal ga ik na afloop eerst nog naar kantoor, om weer in een andere sfeer te komen. Naast deze masseuse had ik iemand anders via internet gevonden die tegen betaling met mij naar bed wilde. Deze vrouw was wat ouder, rijp en vol, het type waar ik wel op val. Het contact bleek precies wat ik zocht. Elke keer dat ze zich voor me uitkleedde was zó opwindend. Ik heb enorm van haar genoten. Helaas is zij onlangs gestopt met dit werk. Dus nu is er opnieuw een ‘vacature’. Kortgeleden las ik een interview met een vrouw die net als ik al jaren geen seks meer heeft met haar man. Ik heb gereageerd op haar verhaal, we begonnen te mailen en het klikte goed tussen ons. We hebben zelfs een keer afgesproken. Het contact tussen ons was veelbelovend en ik hoopte dat we elkaars gemis konden invullen. Helaas heeft ze toch besloten dat ze geen buitenechtelijke relatie wil aangaan. Iets waar ik alle begrip en respect voor heb. Ik houd het voorlopig bij mijn masseuse. Maar ik houd mijn open ogen. Wie weet wat er nog op mijn pad komt…”

Tekst | Lydia van der Weide

De namen in deze tekst zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Ook (anoniem) een geheim delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar Lydia van der Weide: redactie@margriet.nl.

Dit verhaal komt uit Margriet 22 – 2017

Lees ook:

Nog nooit verteld: ‘Ik bedroog haar tijdens de zwangerschap’

Nog nooit verteld: ‘Mijn dochter heeft een sugar daddy’

Nog nooit verteld: ‘Ik ben verlaten voor een oudere vrouw’

Nog nooit verteld: ‘Ik heb mijn buurjongen ontmaagd’

Nog nooit verteld: ‘Mijn kersverse vrouw heeft vaginisme’

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden